Juli 2014: Anja

anja201407_2Inte var det meningen att vi skulle ha en vuxen sällskapshund i dvärgformat. Inte om man frågar husse i familjen. Efter mycket tjat och bedjande ögon både från dotter och hustru lät han sig dock övertalas. Alla tre (vår hund Baloo fick stanna hemma) åkte vi så en kolsvart kväll i slutet på november till Hundstallet för att träffa en speciell liten dam vid namn Anja. Anja hade varit på TV, men det var innan dess som matte i familjen sett henne på Hundstallets hemsida. En sjuårig dam av mix tibetansk spaniel och lhasa apso. Med mustasch och underbett.

Vid första dejten kissade Anja på golvet och visade just inget intresse för oss. Hon var snäll, men ganska intetsägande. Förutom rädsla i olika grad och allmän ynklighet visade inte Anja prov på så mycket personlighet i början alls faktiskt. Hon var till att börja med livrädd för Baloo. Livrädd för alla andra hundar. Lekte aldrig. Bara gick omkring och var. Snäll. Att hon var nervös särskilt i början märktes också på hur lätt hon kissade på sig och att hon var tvungen att bli rastad ofta.

Tiden har gått, mycket har hunnit hända. Mustaschen rök redan första veckan. Kissolyckor händer nästan aldrig längre. Och visst har Anja personlighet! Hon är en liten spattig dam med nerverna på utsidan. Den positiva sidan av det är att hon har lätt till lek och bus och spring i parken. Den negativa sidan är att hennes nervositet och vaktighet gentemot andra hundar oftast uttrycker i skrikiga gapskällningar och utfall. Något vi jobbar på dagligen. Men Anja är också världens snällaste mot människor. Hon älskar gos och kel och att få vara med. Bebisar är hon alldeles extra förtjust i. Hon har också skaffat sig lite leksaker: en gammal mjukissäl är favoriten och från varje promenad bär hon med pinnar hem. Tyvärr älskar hon att rulla sig i äckliga saker, gärna gåsbajs eller andra hundars kiss. Tur hon är liten och lätt att bada…

anja201407_1

Hennes absolut största trygghet i världen är Baloo, den nioårige welsh corgi cardigan, som innan hennes ankomst var första och enda hund i hemmet. De är nu ett riktigt team! Hon och Baloo är dagligen med på jobbet och hänger med de andra kollegornas hundar. Precis som många andra älskade hundar har Anja en uppsjö med smeknamn: UnderBettan, Lillkorv (Baloo är så klart Storkorv), Lilla Skrikapan och Grodan.

Vi tycker mycket om Anja. Tack för att vi fick ta hand om henne!

Sanna, Tobias och Hedvig – samt Baloo