Kalle

Vår fina siberian husky Kalle kom till oss i slutet av september förra året. Vi hade bestämt oss för att skaffa hund och letade flitigt bland valpannonserna. Av en ren slump läste jag en artikel om att många unghundar sökte nya hem efter pandemin och började då också söka på Hundstallets hemsida. Jag hittade Kalle nästan direkt och kände att han kunde vara den rätte. Vilket det skulle visa sig att han var! Kalle är en ståtlig ung herre som charmar många med sitt vackra utseende. 

Vi bor uppe i Åre och Kalle älskar verkligen att vara här. Från den första studen han kom hit kändes det som att han kommit hem, på riktigt. Han stod på kvällarna med nosen i vädret, med slutna ögonen och bara andades in den friska fjällluften. Och när snön sedan kom var han i himmelriket. Inget gjorde honom mer nöjd än att borra huvudet djupt ner i det lösa pudret. 

Även om han trivdes här uppe så var den första tiden lite utmanade. Man märkte tydligt att han hade en lite förhöjd stressnivå. Det visade sig i situationer såsom lek kontra passivitet samt vid promenader. Han ville gärna busa och leka men ofta var det lite hårt och han kunde ha svårt att veta var gränserna låg. Men man måste ju också komma ihåg att han precis kommit in i den tuffa tonårsfasen.

Kalle är fortfarande busig men nu har han lärt sig hantera sina känslor på ett bättre sätt. Han tycker lika mycket om att mysa hemma som att vara ute på äventyr i skog och fjäll. En av favoritplatserna hemma är under gardinen i köket. 

Han smiter gärna om han får chansen. Om dörren inte stängs ordentligt hör han det direkt och springer dit. Han försvinner dock aldrig långt bort utan håller sig i närheten. Det enda som just nu får honom att låta sig kopplas är att man öppnar skinkpaketet vilket han också lärt sig ljudet av förvånansvärt snabbt.

Kalle är en lugn, härlig och fantastisk kompis och lekkamrat för oss alla i familjen, stora som små. Han blir mer och mer tillgiven för varje dag som går och vi är förevigt tacksamma att vi har fått chansen att lära känna honom och kalla honom för vår.