Kenzo

Vår förra hundstallshund Tito förlorade kampen mot cancer/spondylit i februari 2021. Tito var drygt 13 år och vi hade haft honom sedan han var 11 månader. Sorgen och förlusten var så enorm och så smärtsam. Vi hade pratat om att ta en ny hund från Hundstallet när vi var redo. Under sorgeåret tog vi chansen till att vara hundvakt till våra kompisars hundar när de behövdes. 


I mars 2022 såg vi att 11 månaders Kenzo som fanns på Hundstallet i Skåne behövde en ny familj. 
Det kändes så rätt och han skulle passa oss så bra. Vi fyllde i en intresseanmälan och väntade. Frida hörde av sig och berättade att han var vår om vi fortfarande var intresserade. Om vi var! 
Vi styrde bilen mot Lund där vi övernattade för att hälsa på Kenzo dagen därpå. Vi var spända av förväntan att få se vår nya familjemedlem. Mötet med Kenzo gick jättebra och vi vände upp hemåt med vår nya familjemedlem. Kenzo var lugn och sov mest hela resan. 

Väl hemma skulle vi introducera Kenzo med våra vänners hund Cornelia, som är en vacker labbe-tjej på drygt 4 år. Kenzo och Cornelia blev genast kompisar och leker så fort de får tillfälle. Semestern har vi tillbringat i husvagnen på resa i norra Sverige. Kenzo har fått se nya miljöer och har stiftat bekantskap med såväl kossor som får. 

Stundtals är det stora utmaningar med Kenzo, som nu har hunnit att fylla 1 år och 3 månader. Han är i ”slyngelåldern” med allt vad det innebär. Det är härligt att se hur han upptäcker världen såväl i stort som i smått, där det mesta ska undersökas grundligt. Det gäller även leksaker som i princip ska vara oförstörbara. Kenzo skulle passa som produkttestare av leksaker. Han är lite bufflig och håller på att lära sig koderna för hur man beter sig. Trots det är han är en helt fantastisk och genomsnäll kille. Kenzo är kelig och vill gärna vara nära. Han har förstått att han nu är i sitt för-alltid-hem. 

Vi är så tacksamma att vi ännu en gång har fått förtroendet att ta en familjemedlem från Hundstallet och hoppas att vi får många fina år tillsammans.