Kiwi

Vi hämtade Kiwi på Hundstallet i Staffanstorp, 70 mil hemifrån, för snart fem månader sedan. Vi är så glada att vi inte lät oss stoppas av det långa avståndet – vi fick världens finaste hund. Hon fick följa med oss hem samma dag när vi bekantat oss och skrivit papper, som tur är älskar hon att åka bil.

Veterinären har slagit fast att Kiwi blir tre år i november. Eftersom hon är en upphittad hund finns ingen historik. Ibland känns hon mer som en valp som gärna vill leka och lära sig nya saker.

Kiwi är en glad och vänlig hund som gärna vill gosa. Hon är morgonpigg och älskar att gå i ut tidigt i skogen. Och hon vill alltid vara med där husse och matte är, oavsett vad som är på gång och hon gör sig snabbt hemmastadd. Vi åker ofta till landet – där är det kul med ännu mer skog och fina vandringleder. Hon har också varit på café och restaurang, åkt tåg, bott på hotell, åkt skidor på fjället och för ett par veckor sedan började husse och Kiwi en kurs i rallylydnad. Det är kul!

Kiwi älskar att hälsa på andra hundar och vill gärna leka med dem. Hennes bästis Molle är en Golden som vi brukade hundvakta redan innan Kiwi flyttade hem till oss. Vi är också kattvakter regelbundet, och de börjar bli kompisar sakta men säkert… Som mest hade vi tre hundar och två katter över helgen – lite stökigt att rasta hela gänget, men annars gick det bra.

Nästa vecka får grannarna en valp och vi får hoppas att Kiwi och valpen kan bli goda vänner.