Björn

”Jag träffade Björn första gången på ett av mina volontärpass på Hundstallet. En fantastisk glad liten prick med busig blick.

En fredag fick han följa med hem för att spendera helgen med oss och få en liten paus från Hundstallet. Den helgen hade vi inte en tråkig stund, för denna lilla knasiga och kärleksfulla hund bjöd på mycket skratt och kärlek. Att så mycket energi kan rymmas i en så liten kropp trodde jag inte var möjligt. Han följde med på långpromenader i skogen, hoppade upp på stenar och balanserade på stockar. Inne var han inte sen på att leta fram sin favoritleksak. När kvällen kom hoppade han snabbt upp i sängen och la sig nära. Det kändes som han alltid hade bott med oss.

Men helgen tog slut och det var dags att åka och lämna tillbaka Björn. Men vi var så tagna av hans kärleksfulla och busiga personlighet så nästa dag skickade vi in en intresseanmälan. Fredagen den 24 augusti 2018 åkte jag till Hundstallet för att hämta Björn igen, men den här gången skulle han få stanna för alltid.

Han fortsätter att bjuda på massa skratt och är alltid på ett strålande humör. Men viss hantering, som att klippa klorna har vi fått träna på då han i början inte alls tyckte att det var kul. Men, med mycket gos och med goda belöningar har vi kommit en bra bit påväg.

Vi har sedan tidigare en hund och hon och Björn har verkligen funnit varandra. Man hittar dom nästan alltid sovandes tätt tätt ihop. Ute springer dom gärna ikapp och Björn är en mästare på att retas med henne.

Vi har nyligen gått en kurs i agility vilket Björn verkligen gillade. Några hinder var lite läskiga, men med massa godis och en stor portion mod tog han sig an de med.

Det är nog så man bäst beskriver Björn – en liten hund med stort mod, massa spring i benen och en stor aptit på livet.

Ett stort tack till Hundstallet för ert arbete och för att vi fick bli Björns familj!”