Pixie

En vårdag för många år sedan kom en liten utmattad frallatjej in på Hundstallet. Hon hade suttit hos polisen ett tag i väntan på att ägaren skulle hämta ut henne men de kom aldrig. Pixie hade nämligen rymt hemifrån. På ryggen hade hon några sår som såg ut som bitsår från något så vad hon var med om under sitt dygn på rymmen vet vi inte. Det är Pixies lilla hemlighet.

Det blev en tur till veterinären och såren blev åtgärdade. Hon blev även behandlad för de svampinfektioner hon hade i huden och vi fick veta att hon hade vissa allergiska tendenser. Några veckor tog det innan Pixie blev överlåten till Hundstallet för omplacering då ägaren uteblev från hämtning.

Så fort ärendet var klart så introducerade jag Pixie till mina hundar. Min andra franska bulldogg, Flora, blev jätteglad över att få med sig en liten kompis hem. Jag skulle egentligen bara ha Pixie på jour då hon var ledsen i boxen. Men ja, Pixie och Flora blev från första kvällen oskiljaktiga och vi kunde inte sära på dem. Så, det var inget särskilt svårt beslut att låta henne få stanna hos oss.

Vem är då Pixie? Jo, hon är vår ballerina som inte låter vare sig staket eller grindar hindra henne. Vill hon fram och förbi, ja då tar hon sig förbi. Hon flyger fram som en kanonkula på promenader i skogen, än idag snart 11 år gammal. Hon är snäll som sjutton mot både människor och djur och är helt makalöst rolig och härlig. Hon kan stirra på oss med en väldigt envis blick och viker inte undan förrän hon fått antingen godis eller kel. Hon uppfostrar vår rottweiler Kayden, med järntass samtidigt som hon låter honom få leka som en galning. För Pixie älskar att leka! Och hon älskar att äta! Och sova! Och stirra!

Pixie vaktar som en rottweiler, hon har full koll på vilka som promenerar förbi tomten och inte många kommer förbi utan att hon dragit igång de andra hundarna i en härlig kör. Man går inte förbi ostraffat!

Pixie Polis är hennes smeknamn. Pixie vill ha ordning på torpet och är ordningsvakt när hon är tillsammans med större hundar. De får inte mycket utrymme till att bli alltför tokiga. Det ska vara ordning! Hon anser själv att hon är matte extremt väl behjälplig i uppfostran av hundarna här hemma.

Vi älskar Pixie, hon är en så fantastisk hund som kan vara både den mildaste av de milda men med en vilja av järn och ett pannben av stål. Inget skrämmer Pixie och ingen hund är någonsin för snäll för att behöva uppfostras! ALLA hundar eller djur behöver en uppfostringsomgång då och då av Pixie!

Nu räknas hon plötsligt som en äldre hund, tanken skrämmer oss att hon inte skulle vara med oss i framtiden. Krämporna börjar smyga sig på! Men än så länge är hon helt obekymrad av detta och flyger fram i vardagen precis som vanligt. Dessa vardagar vårdar vi ömt! Pixie, vår älskade lilla galning!