Nemo

Från Hundstallet till Häststallet

”Nemo har nu varit sambo med oss mer än halva livet. Höstvintern 2018 blev jag pensionär och hade bestämt långt tidigare att jag skulle bli med hund. Efter inrådan av min syster gick jag in på Hundstallet Stockholms hemsida, scrollade upp och ner. En bild fastnade vid varje scrollning på näthinnan, den återkom hela tiden. Blicken i fotot var fast och uttrycket ”uppkäftigt” (här påstår Nemo i sin YouTube kanal ”Mitt hundliv som Nemo” att han var nödig vid fotograferingen, därav uttrycket).

Nemos annonsbild

Blandras av schäfer, border collie och golden retriever kändes som en mycket intressant blandning av egenskaper. Den där blicken på kortet utstrålade intelligens, snällhet och integritet. Det var ingenting att tveka på, in med intresseanmälan så fort som möjligt! Lång väntan, trodde aldrig att jag skulle få svar för ALLA ville nog ha Nemo. Efter, som jag tyckte, en evighet ringde omplaceraren och ställde ingående frågor om både hur jag tänkt ta hand om Nemo praktiskt och beteendemässigt. Omplaceraren ringde mina två referenter och återkom med datum för ett första möte med Nemo. Vi gick ut i parken vid Åkeshov, återkom efter ett par timmars promenad. Nemo hade kampat med kopplet, skällt på alla hundar vi såg, hoppat upp på axlarna på en som skulle hälsa, jagat alla löv som virvlade m.m. Idag är jag obeskrivligt glad att jag såg Nemos otroligt fina egenskaper bakom frustrationen som han visade upp på vårt första möte. Vi har konstant arbetat med att BYTA ut hans oönskade beteenden istället för att BRYTA dem. Det gick rätt fort, men tilliten har tagit längre tid och den måste man vårda fortsatt.

Vi har inte haft en aning om var Nemo är född och var han varit de första 16 månaderna. Efter fyra månader flyttade vi ut till Väddö från Uppsala. Jag registrerade mig då hos en ny optiker på orten. Hösten 2019 frågade optikern hur sommaren varit, jag berättade att vi har varit hemma mycket för Nemos ska bo in sig. När hon fick reda på raserna, ålder och träffade honom vid bilen sa hon att det finns en likadan på hästgården där hon brukar rida. Det visade sig att det var en bror till Nemo! Nu har vi haft syskonträff (Nemo har sex syskon) med mamman och pappan. Dessutom är vi ute på hästgården två förmiddagar i veckan där Nemo leker med bror och motionerar med hästarna.  Vi ska försöka ha syskonträffarna varje år om Coronan tillåter.

TACK Hundstallet och Linda för ert förtroende som förde Nemo och mig tillsammans. Ni som läser det här gå gärna in på YouTube och läs Nemos egen berättelse och filmer. Må gott med era hundar.”