Vinnie, fd. Bonnie

”Jag har bett matte att hjälpa mig att skriva om hur jag har det numera.

Jag låg ju på sjukhus med juverinflammation i december och sen opererades mitt ena knä i januari så jag har inte kunnat springa runt och ha kul på länge, som ni förstår. Därför är det så skönt att nästa knäoperation dröjer lite till, för nu kan jag äntligen hoppa och springa och skutta som jag vill. Fast husse och matte försöker hålla mig så lugn det går, för dom säger att jag måste vara försiktig.

Dom får kämpa ganska ordentligt verkar det som, för dom säger att jag är som en ”stormvind” i huset. Därför har jag numera namnet Vinnie: Vinnie skulle väl ha varit Vind men dom tyckte det blev lättare att ta bort ”Bo” i Bonnie och ersätta med ”Vi” bara. Ganska smart tycker jag, för jag lystrade till mitt nya namn på en gång, eftersom det var så likt det andra! Dessutom finns det redan en ”Storm” i familjen. Det är min nya kompis bordercollien Storm 1,5 år som bor hos vuxna dottern, som också har en liten flicka på 7 år. Jag har ju inte umgåtts med barn så mycket, så när jag förstod att hon var OK så får hon leka med mig och jag låter henne pyssla med mig. Dom har också katter men dom är inte det minsta intressanta, så dom får roa sig utan mig.

Jag bor hos husse och matte i ett hus på en liten gata i utkanten av staden. På baksidan av vår trädgård är det skog. Där finns el-ljus spår, bara ca 25 meter in i skogen. Där finns hur många alternativ på promenad-stråk som helst, med olika korta och långa stigar och gångbanor. Jag kan precis alla genvägar hem och dom visar jag varje gång vi passerar dom, IFALL människorna också tycker att vi ska gå hem. Fast dom brukar vilja gå lite längre och då hänger jag med dom till nästa genväg. Jag går gärna på gatorna i kvarteren också, men det tycker vi alla tre är lite tråkigare än skogen.

På dagarna åker matte och jobbar medan jag stannar hemma och underhåller husse under tiden, för han har just blivit pensionär. Jag ser till att han får flera promenader och vi äter frukost ihop: Jag får lite frukt och fil medan han tar något annat. Sen får jag min riktiga frukost efter promenaden och därefter brukar husse gömma godis i eller utanför huset. Jag tycker det är så spännande att leta upp det, för jag har nog världens bästa luktsinne. Därför har husse sagt att vi ska prova spår tillsammans med Storm. Det längtar jag till! Sen brukar jag ligga och sola på verandan medan husse klyver ved, om det är fint väder. Det är livet, tycker jag! Älskar att vara ute i trädgården och jobba i mattes rabatter som det finns en massa vårlökar att arrangera om i.

Matte är så påhittig, för jag måste göra en massa tricks för att få godis. Det är så kul att jag oftast bara gör allt jag kan, helst INNAN matte sagt vad jag ska göra! Mina favoriter är High-five, Kryp, Snurra och Stanna. Jag lärde mig Stanna jättefort för då försvinner dom ur min sikt och gömmer saker eller sig själva och så ska jag leta upp. Jag kan sitta nästan hur länge som helst och vänta. Matte är så imponerad av mig. Hon brukar busa med mig och då har vi så kul, för hon gör som jag brukar leka och då skrattar hon nästan ihjäl sig för att jag är så rolig att vara med!

Jag älskar inte att åka bil men jag tycker numera att det är OK för då får jag vara med. Jag tyckte även att bli upplyft var väldigt obehagligt innan, men det är jag jättebra på nu! Jag VILL till och med bli lyft ibland, för att jag nu förstår att det är till nytta och det är väldigt mysigt att bli buren.

På kvällen somnar jag i TV-soffan vid 20-tiden och sen väcker dom mig för att jag måste ut och kissa. Det tycker jag är så jobbigt, men jag gör det ändå. Sen skyndar jag mig i säng. När jag kom hit så var jag ju nyopererad och då fick jag inte hoppa. Därför låg jag bredvid matte på golvet i en hundsäng, men då tyckte dom att det var synd om mig, så dom skruvade av benen på sängen, så nu ligger vi på golvet allihop! Jag älskar att rulla ihop mig tätt intill mattes bröst och hon älskar att ha mig där för hon håller runt mig nästan hela natten, utan att vända sig.

Ibland ligger jag platt på rygg med huvudet mot husse och rumpan mot matte längs med kuddarna och då njuter vi allihop!

Dom köpte en fluffig och fin säng till mig att ha i soffan, för matte tyckte det skulle vara bättre än min gamla filt. Jag hade ett hiskeligt sjå att dra ner den på golvet och springa iväg med den, så långt jag kunde i huset. Sen försökte jag bita sönder den så att dom skulle bli tvungna att kasta den, för jag ville ha min gamla filt tillbaka! Matte försökte ta den tillbaka upp i soffan flera gånger, men insåg tillslut att det inte var någon idé. Så nu har jag filten och den dumma sängen ligger i garderoben! Jag blev rent av utsliten av att hantera detta åbäke till säng så många gånger, men jag tror jag får ha tålamod: människor är inte lika snabba på att fatta ibland, men dom gör ju det av kärlek!

Jag är så tacksam för att jag fick komma till Hundstallet och få all tänkbar hjälp med mina älskade valpar och med mina sjukdomar och skavanker.

Jag är också så innerligt tacksam över att människor ville bidra till min sjukvistelse, som faktiskt räddade mitt liv, för jag var nära att dö då.

Jag vet inte om ni alla förstår vad alla era insatser har betytt för en olycklig och sjuk hund, men också för min nya familj. Dom säger att dom hade sådan tur som fick mig och det är tack vare er alla!

Många, många, många slickar och svansviftningar från ”Bonnie”/Vinnie.