Stina

Att skriva en text om Stina trodde jag skulle bli enkelt. Det var det inte.

Lite backstory, vi började fundera på att ha hund i hemmet. Båda är uppväxta med hund och det kändes som ett naturligt nästa steg. Landade i att det antingen blir en vuxen omplacerad hund eller en renrasig valp. Kikade en del på Hundstallet och Stina fångade, framförallt, mina ögon. Med sin spänst och beskrivning som en välvillig och aktiv hund som lockade. När vi väl träffade Stina på hundstallet så fick vi se kanske 10% av den hund vi har idag. Hon var försiktigare, dämpad och mer tillbakadragen än vad hon är idag. Idag sprudlar hon av energi, glädje och nyfikenhet. 

Stina är en osäker hund och det kan ibland utryckas i skall, morr och utfall. Hon älskar vilt och drar gärna mycket när hon känner lukten eller ser något. Det finns mycket och väldigt oskyggt vilt i vår närhet så det blir många såna närgångna möten. Vi har lärt Stina några nya trick och det märks att hon gillar att lära sig men är också smart nog att veta att när hon inte vill göra saker och vi inte motiverar bra nog så kan man låta bli. Det är en evig kamp mellan hennes envishet och mitt tålamod. Men det är en av de saker som gör henne så underbar. Visst lär vi henne en hel del men hon lär oss massor. Att se hennes resa framåt ger en känsla av stolthet, både över sig själv men framförallt stolthet för Stina. 

Stina kan vara rädd men visar vi att det inte är farligt och ger henne glada hejarop och stöd så litar hon på oss. En hängbro under en vandring var benskakande läskig men med stöd så gick hon självmant över, om än lite hukad och skakande. Andra gången gick det både snabbare och stadigare. När du väl vunnit Stinas tillit så litar hon på dig till fullo. Oavsett hur läskigt något kan vara så genomför hon om man ber henne, den tilliten värderas högt och vårdas försiktigt. Ett privilegie att få den tilliten från en hund man känt i fyra månader. 

Hon är glad och sprallig, älskar lek, kampa, jaga och bli jagad. När man kommer hem svingar hela kroppen med svansen. Plaska i sjöar och simma lite är kul men gud förbjude om vi simmar, för då finns det drunkningsrisk så då skäller hon ut oss och simmar ut för att kolla läget. Hon är en hund med mycket omtanke och omsorg även om den är lite felriktad ibland.

Stina har helt enkelt blivit den perfekta familjemedlemmen för oss. Hon älskar att löpträna. Hon vill lära sig och vara till lags. Hon älskar promenader. Hon älskar att sova. Hon älskar godis. Hon älskar lek. Och vi älskar henne.

Att beskriva Stina är som att beskriva den varma glädjen som fyller ens bröst när man tittar på något man älskar. Hur mycket man än försöker så blir det aldrig riktigt rätt. 

Stina älskar med hela kroppen. Hon är fylld av kärlek och glädje. Den passion till livet som Stina har borde vi alla sträva att ha. 

Så tack till Hundstallet för ni tog hand Stina och gav oss förtroende. Tack till Stina som accepterat oss som familj.