Archi


Ras: Blandras
Mankhöjd:
Ålder: Ca 2 år
Vikt: 36 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Tonåringar
Kan bo med hund:Stabil tik av liknande ras
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Busig och hoppfull om livet
Placeringsort:Stockholm
Om Archi:

Den här mjuka och tillgivna killen längtar efter trygghet och en person som kan hjälpa honom att verkligen få känna just den känslan – trygghet.  

Archi har inte haft det lätt i livet, och det har satt en del spår i honom.   

Såsom polarhundar ofta har – så har även Archi ett stort rörelsebehov. Han har varit ute och sprungit med personal på hundstallet flera gånger – och han ÄLSKAR det! Han är rätt stark i kopplet bitvis, men när han väl får utlopp så är han otroligt lyhörd och tränar gärna på kontaktövningar, koppelgående etc. Han hade uppskattat långa promenader i skogen och att få gå ett viltspår någon gång ibland. Viltspår, att få röra sig i kuperad terräng och utföra lite parkour är toppen för att stärka ett dåligt självförtroende, såsom Archi till viss del har. Han har funnit några få väl utvalda i personalen som han har tytt sig väldigt mycket till – med dom vill han vara nääära nära, kommer och ber om klapp och gos – och är en riktigt busig och rolig kille. Har man Archis förtroende, så har man en vän för livet!

På grund av Archis otrygga bakgrund och rädsla för att någon vill honom illa så har han viss problematik med hantering och han visar tydligt att han är rädd för vad som ska ske. Att arbeta med frivillig hantering och ge honom förutsägbarhet är ett utmärkt alternativ för Archi, så han kan få styra hanteringen på sina villkor. Han är även rädd för att åka bil, men vi tränar och han har gjort stora framsteg på kort tid!

Vi söker:

Archi behöver någon som har både tålamod och förståelse för att det kommer att ta tid att vinna hans fulla förtroende och någon som verkligen kan ge honom tryggheten och känslan av att man inte vill honom något ont. Vi ser gärna att du har erfarenhet av osäkerhet hos hund sen innan och att du vet hur man kan vägleda och stötta en hund genom svårigheter i vardagen – någon som kan visa honom världen med nya ögon och ge honom hopp om livet och tro på att människorna i hans liv inte vill honom illa.

Archi kommer inte kunna bo i en lägenhet. Så villa med inhägnad tomt är minimum krav för Archis ansökan. Vi ber er vänligen respektera detta och bara skicka in en ansökan om du uppfyller de önskemål om hem vi har för Archi – för hans skull.

Kontaktperson:

nicole@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.