Blixt


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: Snart 4 år
Vikt: 25 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt tik
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Aktiv och snäll
Placeringsort:Alingsås
Om Blixt:

Blixt är en glad och energisk kille på snart 4 år. Han har tyvärr haft en tuff start på livet, och har därför svårt att lita på människor. Det händer att han blir väldigt rädd och osäker när han träffar nya människor eller befinner sig i nya situationer – och hans rädsla visar sig då främst genom att han försöker fly från situationen, eller att han börjar skälla. Ger man honom utrymme och tid brukar han lugna ner sig, men det tar generellt en stund att vinna hans förtroende.

Vi söker:

Till Blixt söker vi en trygg och stabil ägare som har erfarenhet av rädda hundar. Blixt nya ägare behöver vara beredd på att han kommer att behöva mycket tid och tålamod för att kunna lätta upp. Nya situationer är som tidigare nämnt väldigt läskigt för honom, och han kommer att behöva fortsatt träning med socialisering samt miljöträning. Blixt har gjort stora framsteg på stallet, och finner idag stort stöd i de hundskötare han kommit nära. Han tycker mycket om att få klappar och gos av dem, och ber ofta om kärlek längst promenadens gång. Blixt håller fortfarande på att lära sig hur världen fungerar, men vi tror att han kommer tycka om fartfyllda aktiviteter när han väl landat i sitt nya hem. Löpturer, vandringar eller kanske agility hade troligtvis varit roligt för honom, då han visat stort intresse i fart och fläkt.

Troligtvis har Blixt aldrig tidigare varit ute på koppelpromenader. Detta var något som vi på Hundstallet introducerade honom till, och som var väldigt konstigt för honom i början. Det händer fortfarande att Blixt ibland går upp i varv och inte riktigt visste vad han ska göra med sig själv – och därför har vi fortsatt promenera honom i både sele och halsband, som en säkerhetsåtgärd. På grund av rymningsrisk är det en stor rekommendation att fortsätta med detta, tills Blixt har landat ordentligt i sitt nya hem.

Eftersom Blixt bär på rädslor och osäkerheter behöver han fortsatt stöttning och vägledning i sitt nya hem. Det är viktigt att man ger honom ordentligt med tid, och att man inte går för fort fram. Blixt är en hund som troligtvis inte fått uppleva så mycket – och som därmed behöver introduceras långsamt till sin nya vardag. Han behöver fortsatt vägledning och kärlek från en engagerad ägare, som inte ställer höga krav på honom. Känner du att du har möjlighet att öppna upp ditt hem till denna underbara kille? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Blixt.

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.