Chiquita


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 45 cm
Ålder: 4 år och 9 månader
Vikt: 21 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Snäll och mysig
Placeringsort:Alingsås
Om Chiquita:

Chiquita, eller ”fladdermusen” som hon också kallas (på grund av sina öron), är en tjej som får alla på bra humör. Så fort hon kommer in i rummet vill alla överösa henne med kärlek och gos, vilket hon mer än gärna tar emot. Chiquita är en otroligt mysig tjej, som älskar uppmärksamhet av människor över allt annat. Hon trivs som bäst när hon blir ompysslad, och är en otroligt kärlekstörstande och glad tjej. Chiquita ses ständigt mysandes i någon av hundskötarnas knä, och hon längtar nu efter en ägare som är lika mys-sugen som hon!

Vi söker:

Till Chiquita söker vi ett tryggt och kärleksfullt hem, som vill ge henne en härlig vardag. Här på Hundstallet har Chiquita visat sig vara en naturälskande tjej som gärna promenerar djupt in i skogen. Därför är det ett stort plus om den nya ägaren också tycker om att spendera tid utomhus, och därmed vill ta med Chiquita ut på spännande upptåg. Chiquita tar gärna gemensamma promenader tillsammans med de andra hundstallshundarna, och tycker mycket om att åka på utflykt till olika platser. Chiquita hälsar dock att hon helst ger sig av på dessa upptåg när det är fint väder ute. Regnar det kan hon ibland vara lite kinkig och hellre vilja stanna inomhus under filten.

Något som är viktigt att veta om Chiquita är att hon idag äter ett allergifoder, vilket det nya hemmet behöver fortsätta att ge henne. Chiquita har svarat bra på fodret, och äter med god aptit. Vi använder även hennes foder som ”godis” ute på promenad, vilket fungerar väldigt bra för henne. Chiquita tycker om när vi utmanar henne lite, och gömmer maten utomhus så att hon får söka reda på den. Hon är duktig på olika sökövningar, och hade troligtvis även tyckt om lite mer avancerade sökövningar med blod- eller viltspår.

Under sin tid på Hundstallet har Chiquita fått chansen att bo i jourhem under vissa perioder. Jourhemmet har varit väldigt betydelsefullt för Chiquita, och hon har beskrivits som en ”exemplarisk tjej som älskar att leka och busa”! Chiquita har en tendens att sprida väldigt mycket kärlek runt sig, och därför förtjänar hon ett hem som har mycket tid och kärlek att lägga på henne. Är det du? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Chiquita.

Kontaktperson:

ellen.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.