Flinga


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 45 cm (växer fortfarande)
Ålder: 7 månader
Vikt: 17 kg (växer fortfarande)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Kan bo med trygg och stabil hund
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Försiktig och snäll
Placeringsort:Alingsås
Om Flinga:

Flinga är just nu ute på prov hos en familj. Hon kommer ligga kvar på hemsidan så länge. Om du finner Flinga intressant får du gärna skicka in en intresseanmälan.

Flinga är en snäll och nyfiken tjej, som just nu håller på att upptäcka allt vad livet har att erbjuda. Hon är fortfarande väldigt ovan vid vissa situationer, och söker gärna stöd i människor när hon känner sig osäker. När det är lugnt runt henne brukar hon dock bli lite modigare, och vågar då ta för sig mer. Flinga är en tjej som behöver få mycket tid, tålamod och stöttning från sin nya ägare. Får hon det visar hon gärna upp vilken toppentjej hon är; då ber hon gärna om gos och tycker om att få vara nära!

Vi söker:

Till Flinga söker vi ett aktivt och naturälskande hem. Flinga älskar att vara ute i naturen, och blir extra glad när hon får busa runt i stora snödrivor. Därför är det ett stort plus om den nya ägaren tycker om att vara utomhus lika mycket som Flinga, samt är intresserad av att exempelvis vandra eller hålla på med friluftsliv. Förutom ett aktivt och naturnära liv skulle Flinga gärna vilja bosätta sig på en så lugn plats som möjligt. Hon är inte van vid att bo i centrum, och kan ibland bli lite skrämd om det blir för mycket ljud och rörelse runt henne.

Det är ett stort plus om den nya ägaren har erfarenhet av valp- och unghundsstadiet sedan tidigare, och därmed vet vilken träning Flinga behöver. Hos oss på Hundstallet har vi tränat henne på att gå i koppel, vilket går bättre och bättre. Flinga kan fortfarande vara lite flängig och studsig stundvis, men med ordentliga rutiner i en hemmamiljö tror vi att det kommer bli lättare för henne. Det händer även att hon går upp i varv och skäller på andra hundar ute på promenad. Detta uppfattar vi dock som nyfikenhet. Hon känns aningen ovan vid hundmöten utomhus, och vill gärna fram för att hälsa. Därför är det ett stort plus om den nya ägaren kan erbjuda henne lugna promenadkompisar, vilket vi tror skulle vara väldigt bra för Flinga. Förutom fortsatt träning på promenaderna behöver hon även fortsatt träning med grundlydnad. Det vill säga rätt träning och aktivering varje dag för att kunna må så bra som möjligt – både mentalt och fysiskt.

Känner du att du kan erbjuda Flinga ett fint hem, där hon får stöttning och vägledning när hon behöver det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på denna underbara tjej.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.