Gramse


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 60 cm
Ålder: 6 år
Vikt: Cirka 30 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt tik
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Aktiv och stark
Placeringsort:Alingsås
Om Gramse:

Gramse är en stor och stark kille som tycker mycket om att arbeta med både kropp och huvud. Hans stora favorit är vilt- eller blodspår. När nosen slås på kan man hamna på alla möjliga ställen med Gramse! Han har väldigt mycket utforskarglädje i sig, och brinner för att göra rätt. Nu söker han efter ett hem som har mycket tid och kärlek att lägga på honom (samt en ägare som har lika mycket spring i benen som han!).

Vi söker:

Till Gramse söker vi ett aktivt hem, som tycker mycket om att vara utomhus. Gramse är en stor naturälskare, som trivs allra bäst i skog och mark. Får han vittring på vilda djur kan han bli väldigt intensiv, vilket kräver en ägare som är stark nog att orka hålla honom. När Gramse inte spanar efter vilda djur går han fint i kopplet, och tycker mycket om att upptäcka nya miljöer. Mycket här i livet är fortfarande nytt för Gramse, och han håller därmed fortfarande på att lära sig många nya saker om livet. Främmande människor är fortfarande lite läskigt för honom, vilket gör honom aningen avvaktande. Får Gramse bara chansen att ta kontakt själv, brukar han öppna upp, men det tar generellt en stund att lära känna honom.

Här på Hundstallet har Gramse fått testa på många olika aktiviteter. Förutom vilt- och blodspår (som han är väldigt duktig på), har han även fått testa på godissök, tricks, agility och parkour. Gramse är väldigt arbetsvillig och förstår väldigt snabbt vad han ska göra. Han är dessutom godismotiverad, vilket gör honom enklare att träna med. I aktiveringssyfte har han även fått testa på balansplattor, vilket var lite ovant för honom i början – men efter en stund var det inga konstigheter och med ens stod han med alla fyra tassar på plattorna. Gramse behöver bara få lite stöttning och vägledning från sin nya ägare, för att han ska våga ta för sig och testa på olika saker.

Ett av Gramses roligaste minnen från Hundstallet är när han fick testa på att dra en av hundskötarna på skidor. Han var lite osäker till en början, men efter lite stöttning drog han på fint. Därför ser vi gärna att den nya ägaren ägnar sig åt liknande aktiviteter, så att Gramse får fortsätta att röra på sig och få utlopp för all sin husky-energi! Känner du att du kan erbjuda Gramse ett berikande och roligt liv, fyllt med aktivering och spännande upptåg? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Gramse.

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.