Java


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 50 cm
Ålder: Snart 2 år
Vikt: 26 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Aktiv och mysig
Placeringsort:Alingsås
Om Java:

Java är ett härligt energiknippe som älskar att träna! Hon är snart 2 år gammal, och är därmed en sprudlande glad och energisk unghund. Bland det bästa hon vet är att få testa på olika hundsporter. Här på Hundstallet har hon visat sig vara superduktig på både sök och spår. Härliga springturer ute i naturen eller på löpbandet är också något som hon tycker mycket om, och som hon drömmer om att få fortsätta med i nästa hem. Förutom fart och fläkt tycker Java även om att ta det lugnt inomhus. Java är nämligen en väldigt mysig hund, som tycker om att växla aktivitet med mys i soffan.

Vi söker:

Till Java söker vi ett tryggt och stabilt hem, som har mycket tid att lägga på henne. Java har tyvärr haft otur i livet. Trots sin unga ålder har hon flyttat runt mycket, vilket har gjort henne lite vilsen. Allt Java nu vill är att få hitta hem till tryggheten; hos ägare som låter henne stanna kvar och bli en självklar del i familjen. Den nya ägaren behöver ge Java tid för att landa i sitt nya hem och i sina nya rutiner, så att hon förstår att hon är där för att stanna. När Java landat ordentligt skulle hon gärna vilja fortsätta med olika hundsporter och aktiviteter. Java är som tidigare nämnt väldigt energisk, och har stor arbetslust. Hon visar ständigt att hon älskar att göra rätt, och därför är det viktigt för oss att hon kommer till ett aktivt hem, som inkluderar henne i det mesta. Det är också viktigt att det nya hemmet är beredda på att hon fortfarande är en unghund, med mycket vilja och bus! Hon behöver därför få komma till en person som fortsätter att träna vardagslydnad med henne, så att hon får rätt vägledning i livet.

Ute på promenad är Java lyhörd och nyfiken. Hon älskar att promenera i skogen, allra helst på okända stigar. Får hon upp ett spår händer det dock att hon blir stark i kopplet. Java har ett stort jaktintresse, och tycker att det är väldigt spännande att spana på vilda djur! Samma sak med hundar hon möter ute på promenad; ibland kan hon bli väldigt nyfiken och börja dra i kopplet mot dem. Java har idag ett antal promenadkompisar på stallet, vilket har fungerat bra. Vi ser gärna att Java får fortsätta med promenadkompisar i nästa hem, men att hon får bo som ensamhund då hon behöver få all tid och engagemang. Något annat som Java önskar sig är att få bosätta sig i ett lugnare område. Då Java tycker att stadsmiljön är lite för stressande önskar hon sig ett boende en bit bort från staden, gärna på landet eller i ett lugnare bostadsområde.

Nu hoppas vi att underbara Java ska hitta rätt person; en person som ger henne all den träning och trygghet en unghund behöver, samt massor av härlig aktivering. Ett stort plus är om den nya ägaren är en skogsälskare, precis som Java, samt någon som tycker mycket om att vara ute och springa eller aktivera sig på andra sätt. Känner du att du saknar en träningskompis? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Java.

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.