Kaiza


Ras: Blandras med Malinois
Mankhöjd: -
Ålder: 13 månader
Vikt: 23 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Mycket hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Positiv med stort driv!
Placeringsort:Stockholm
Om Kaiza:

Kaiza är just nu ute på prov.

Kaiza är en ung, energisk och enormt levnadsglad hund! Under sin tid hos oss har hon utvecklats från en försiktig och osäker liten tjej till en stor vovve med mycket motivation och driv!

Kaiza har fortfarande en viss osäkerhet som visar sig främst när hon träffar män som hon inte känner. Hon kan bli rädd för främmande män om de kommer fram för hastigt eller beter sig märkligt. När hon får stöd av en hundskötare som hon känner väl och är trygg med går det bra att träffa veterinären och andra nya personer. På promenader kan hon fortfarande reagera starkt på andra hundar.

Med träning och stöttning har detta beteende blivit mycket bättre men hon kan fortfarande göra kraftiga utfall om hon blir överraskad av ett möte med hund på för nära håll. Kaiza söker mycket kontakt och stöd från den som håller i kopplet, och om man fångar upp henne och läser av henne i tid kan många möten jobbas igenom med hjälp av avstånd och skvallerträning. Kaiza har ett stort föremålsintresse och är även motiverad av godisbelöningar och beröm, men när något är riktigt svårt är det bara bollen eller kamptrasan som gäller!

Med människor som hon har lärt känna är hon jättesocial, tillgiven, lekfull och kelsjuk, om hon själv hade fått välja hade hon suttit i någons famn jämt! När människor hon känner hanterar henne så tar hon det med en klackspark. Allt från pill i munnen, bad och kloklipp till sårvård, och öronkoll går utmärkt och hon är både tålmodig och positiv.

Vi söker:

Till Kaiza söker vi ett träningsfokuserat hem med tidigare erfarenhet av hundar med mycket driv. Vi söker dig som vill stötta, utveckla och njuta av en ung hund som kommer att bli en fantastisk träningskompis och familjemedlem. Du har humor och mycket tålamod och förståelse för att hon har flera utmaningar som kräver träning, tid och kunskap. Kaiza kan inte bo centralt eller i en stökig miljö, hon behöver ett lugnt och tryggt hem i ett lugnt bostadsområde eller på landet.

För att Kaiza ska utvecklas i rätt riktning och må bra så behöver hon mycket aktivering och träning, hon är en hund som behöver få jobba ordentligt varje vecka och hon söker dig som också har ett stort träningsintresse!

Kontaktperson:

zandra@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.