Kenai


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: 1 år
Vikt: 30 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt tik
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Arbetsvillig och aktiv
Placeringsort:Alingsås
Om Kenai:

Kenai är en energisk och busig unghund på snart 1 år. Han älskar att springa fritt i vår stora rastgård, träna på tricks och kommandon, samt att mysa upp sig i soffan med någon han tycker om. Kenai är en typisk tonåring, som kommer att testa gränserna stundvis. Han kan ibland bli stark i kopplet på promenaderna, och har en tendens att hitta på bus när han går upp i varv.

Vi söker:

Till Kenai söker vi ett erfaret hem som har mycket tid att lägga på honom. Som den unghund han är kommer han behöva mycket träning, ramar och regler. Därför hade han älskat att få komma till en ägare som vill jobba med honom. Sök- och lydnadsövningar är en stor favorit, men han kan även tänka sig att testa på andra hundsporter och aktiviteter. Kenai är dessutom väldigt matmotiverad, och gör nästan vad som helst för en bit mat. Han är dock allergisk, vilket gör att han enbart får äta sitt allergifoder. Vi ser därför gärna att det nya hemmet har tidigare erfarenhet kring hundar med allergier.

Som tidigare nämnt händer det att Kenai hittar på bus när han går upp i varv. Han kan då börja kampa i kopplet eller nafsa. Därför är det viktigt att den nya ägaren kan avleda honom på ett vägledande och tryggt sätt – samt fortsätta jobba med Kenai så han slipper gå upp i varv. När Kenai är fokuserad på en uppgift är han väldigt duktig och lyhörd. Han tycker om att träna och älskar när vi släpper honom i vår stora rastgård. Där tycker han om att få glädjefnatt, för att sedan komma tillbaka och vilja träna på något roligt tricks. Just träning i rastgården är något som han tycker om väldigt mycket. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har en trädgård eller liknande där han kan få fortsätta med både bus-fnatt och träning. Det är dock viktigt att det nya hemmet även fortsätter att passivitetsträna honom, så att han får chansen att återhämta sig. Nu hoppas vi att Kenai ska hitta sitt nya hem; ett hem som ger honom mycket tid och träning, samt långa härliga mysstunder. Känner du att du kan erbjuda honom det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Kenai.

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.