Kenta


Ras: Cane corso (med stamtavla)
Mankhöjd: Cirka 65 cm
Ålder: 11 månader
Vikt: 40 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Ej testad med barn
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Arbetsvillig och aktiv
Om Kenta:

Här har vi Kenta; en grabb på snart 1 år som nu söker ett nytt hem. Hans favoritsyssla är långpromenader i skogen, speciellt om det erbjuds godis längst promenadens gång. Kenta är nämligen väldigt godismotiverad, och gör nästan vad som helst för en bit godis! Förutom långpromenader och godis tycker han om att springa. När det är hans tur att få springa lös i rastgården blir han alldeles till sig av lycka. Fart och fläkt är något han tycker mycket om, men han kan också varva aktivitet med vila. Mysstunder är något han värdesätter högt!

Vi söker:

Till Kenta söker vi ett hem som inte går för fort fram. Kenta kan tycka att det är jobbigt med nya människor, och behöver ibland få ta lite tid på sig. När han väl lärt känna dig följer han gärna med ut på äventyr, men det kan ta en stund att komma dit. Därför är det ett stort plus om det nya hemmet har erfarenhet av reserverade hundar, eller som kanske haft cane corso tidigare. Kenta har en del vakt i sig, vilket det nya hemmet måste vara beredda på.

Kenta kan reagera på vissa hundar på promenad genom att skälla och dra i kopplet. Eftersom han är en stor hund blir han därmed väldigt stark. Därför behöver han få komma till ett hem som har styrkan att orka hålla honom, och som är beredda på att fortsätta träna på detta. Tar man Kenta åt sidan vid ett hundmöte, och avleder honom med godis, bryr han sig oftast mer om godiset än hunden. Han är lyhörd och tycker om att öva på tricks, så distraherar man honom i tid brukar hundmötena gå bra.

Att få jobba och lära sig nya saker är något Kenta älskar – därför söker vi ett engagerat hem som vill lägga ner mycket tid och träning på honom. Nu drömmer Kenta om ett lugnt och tryggt hem, som kan stötta och vägleda honom när han känner sig osäker – och som ger honom all den aktivering (och soffmys) han behöver.

Kontaktperson:

ellen.j@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.