Luke


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 60 cm
Ålder: 4 år
Vikt: 25 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Nej
Kan bo med hund:Har tidigare bott med andra hundar
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Eftertänksam och smart
Om Luke:

Luke är en lugn och stor kille på 4 år, som nu söker ett nytt hem. Det bästa Luke vet är långa lugna skogspromenader (speciellt om han får plaska runt lite i någon skogssjö), samt att utforska nya dofter och stigar. Luke tycker mycket om att använda sin nos ute på promenad, samt att spana på livet runtom. När man är ute och går med Luke får man inte ha bråttom; han ska nämligen undersöka allt, vilket kan ta en stund… När han är färdig med sitt undersökande tycker han om att träna på tricks! Luke hälsar att han gärna skulle vilja lära sig fler tricks med sin nya ägare – och hoppas nu kunna hitta ett hem som vill utöva detta med honom.

Vi söker:

Till Luke söker vi ett hem som har stor hundvana, och som är beredd på att lägga ner mycket tid och engagemang på honom. Luke har resursförsvar och kommer börja vakta sin mat, leksaker eller andra saker han värderar. Därför måste det nya hemmet ha tidigare erfarenhet av hundar med resursförsvar, samt ha ett visst tänk kring hur de ska introducera nya människor för honom. Luke är nämligen en hund som tar lång tid på sig för att känna av främmande situationer, vilket också resulterar i att det tar lång tid att lära känna honom.
Därför vill vi gärna att det nya hemmet kommer och besöker Luke ett par gånger innan han flyttar – så att det inte blir för många förändringar för honom på en gång. När Luke väl landat i sitt nya hem kommer han behöva fortsatt träning med hanteringsbiten, då det är något han tycker är jobbigt. Detta får dock inte skyndas på, utan det är viktigt att man börjar med detta när man byggt upp en relation med honom.

Luke har tidigare bott på gatan, där han har behövt kämpa för att överleva. På grund av detta är han väldigt ”street smart”, vilket kräver att det nya hemmet inte lämnar något ätbart framme. Luke är väldigt smart, vilket gör att man behöver tänka till en extra gång, så att ingenting han inte får äta lämnas utan uppsikt. Samma sak med dörrar och fönster; Luke kan ta sig ut om man inte är uppmärksam. Därför är det viktigt att man tänker till kring fönster och dörrar, och inte lämnar dem öppna. Bor de nya ägarna i ett hus är det ett stort plus om det finns staket runtom. Finns det inget staket är långlina att rekommendera. På så sätt får Luke chansen att njuta av friheten, och kan röra sig mindre obegränsat. Här på Hundstallet älskar han att gå på promenader i långlinan; och får han dessutom rulla runt i gräset och njuta av naturen samtidigt blir han extra glad. Något annat han uppskattar är att få springa lös (inom inhägnat område). Luke är generellt en väldigt lugn kille – men släpps han lös kommer han snart upp i fart!

Allt Luke längtar efter nu är en person som förstår honom. Luke behöver en trygg och stabil person som är beredd att lägga ner mycket tid och engagemang på honom – så att han vågar lita på människor igen. När man väl lärt känna Luke har han mycket kärlek att ge, och nu drömmer han om att få visa upp den sidan hos sin nya ägare. Känner du att du kan vägleda Luke och visa honom världen? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Luke.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.