Maritta


Ras: Blandras
Mankhöjd:
Ålder: 1,5 år
Vikt: 5,5 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Ja
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Rar & busig
Placeringsort:Stockholm
Om Maritta:

Sockersöta Maritta är redo att hitta sitt för-alltid-hem!

I början av Marittas tid på hundstallet var hon rätt sluten, men hon har gjort otroliga framsteg i sitt jourhem. Hon har börjat öppna upp och busar och leker gärna med sina människor, men leksaker är dock fortfarande någonting hon inte riktigt har förstått sig på.

Inne är Maritta lugn och är gärna tätt intill sin människa. I jourhemmet har Maritta tytt sig väldigt mycket till en av sina lånemänniskor och vill gärna vara med överallt och ha koll på denne. Det kan därför vara så att ensamträning kommer kräva tid och tålamod då hon upplevs vara lite rädd för att bli lämnad – vilket är helt naturligt för en tjej som inte haft det så lätt i livet.

På nätterna sover gärna Maritta under täcket i sängen. Perfekt för den frusne hundägaren och perfekt för mystjejen Maritta!

Maritta har vissa svårigheter med hundmöten, hon kan skälla och göra utfall. Hon har gjort en stor utveckling i sin hundmötesproblematik men framtida hem kommer behöva fortsätta arbeta med detta. Gärna i form av skvallerträning, kontaktövningar och att möta Maritta i hennes önskan om avstånd till de hundar man möter på promenad.

Maritta gillar att gå i skogen och ta sig tid för att nosa och utforska sin omgivning, söka efter godis och hoppa över stock och sten.

Vi söker:

Vi vet inte riktigt vad Maritta skulle tycka är aktiviteten för henne. Så hon önskar ett hem som kan lyfta fram hennes fulla potential, stärka hennes självförtroende och vägleda henne rätt. Maritta önskar någon som vill utforska möjligheter ihop med henne!
Tidigare erfarenhet av hundmötesproblematik och/eller förståelse för en terriers snabba reaktioner är absolut fördelaktigt för Maritta. Marittas päls kommer även behöva trimmas med jämna mellanrum.

Kontaktperson:

zandra@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.