Milo


Ras: Africanis
Mankhöjd: Cirka 40 cm (men växer)
Ålder: 5 månader
Vikt: 14,5 kg (men växer)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Tonåringar
Kan bo med hund:Ja, med motsatt kön eller systern Molly
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Framåt och sprallig
Om Milo:

Levnadsglada Milo letar nu efter ett nytt hem! – Detta är en energisk och glad kille som älskar att hålla i gång. Hans favoritsyssla är att hoppa över hinder i vår träningshall, upptäckta nya dofter i skogen samt att springa efter bollar i vår stora rasthage. Milo är en väldigt framåt kille som kan börja skälla när det blir för mycket liv runt honom. Han är ovan vid nya miljöer och kan behöva lite vägvisning och stöttning. Inomhus är han lugn, och tycker mycket om att mysa. Helst i sällskap med någon.

Vi söker:

Till Milo söker vi ett hem som har mycket kunskap om vinthundar och urhundar. Africanis är en ras med stora jakt och vakt-egenskaper, vilket det nya hemmet måste vara beredda på. Rasen är också väldigt aktiv, så det är ett stort plus om det nya hemmet erbjuder stora ytor där Milo kan få springa av sig. Ytan måste dock vara stängslad, då africanis är en otroligt atletisk ras som är mycket benägen i att klättra samt hoppa högt.

Milo kommer behöva mycket fysisk och mental träning. Eftersom det finns mycket jakt i rasen hade han troligtvis gärna testat på hundsporter som spring-pole, lure coursing eller kanske spårning?

Eftersom Milo är valp behöver han fortsätta öva på allt som hör valpstadiet till, så som ramar, regler och rumsrenhet. Därför är det viktigt att det nya hemmet har oändligt med tid att lägga på Milo – samt en himla massa kärlek att dela med sig av.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.