Tassa


Ras: Blandras
Mankhöjd:
Ålder: Ca 6 år
Vikt: 28 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Över 15 år
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Busig och glad
Placeringsort:Stockholm
Om Tassa:

Tassa är en enormt glad och social vovve som inte har haft det helt lätt i livet. Hon är tillgiven och kärvänlig. Och såklart även mycket busig. En favoritaktivitet är att spåra efter vilda djur, en annan är att ligga bredvid i soffan och få mjuka klappar en hel kväll. Utomhus kan hon ibland göra utfall mot andra hundar, vi har börjat öva hundmöten med henne – men hennes nya hem kommer att få fortsätta att träna detta på ett positivt och belöningsbaserat sätt med henne. Tassa älskar snö och blir full av leklust och bus när marken är täckt av snö.

Tassa vill gå många långa promenader i skogen, hon har ett viltintresse och kan inte gå lös men skulle gärna aktiveras med viltspår och möjligheten att få spana efter de vilda djuren.

Även om hon för det mesta går fint i kopplet så är hon en stor hund som kan bli stark i olika situationer, därför behöver hon en ägare som är tillräckligt stark för att orka hålla henne.

Vi söker:

Till Tassa söker vi ett lantligt hem, gärna norrut i landet där det är snö fler månader om året. Vi söker ett tryggt hem med tidigare hunderfarenhet och ett stort hjärta. Tassa vill ha ett hem där hon får mycket engagemang och oändligt med klappar på magen och belöningsbaserad träning!

 

Hennes jourhem berättar:

Tassa har varit lugn som en filbunke och har tagit livet med ro och inte gjort mycket väsen av sig. Om någon knackade på dörren så skällde hon till en gång, men sen var det bra. Hon har hållit sig till nedervåningen hela vistelsen trots att hon haft tillgång till hela huset. Hon har varit väldigt försiktig och fin i sitt sätt att vara. När hon vaknade på morgonen och hon ville gå ut så smög hon upp för trappen och stannade på mitten (där hon stannade och viftade på svansen när man kom dit). Det var heller inga problem att torka tassarna efter promenad och hon älskade att få godis under och efter promenader. Hon har varit med oss hela tiden och satt gärna med i soffan och tittade på tv .

Ute har hon varit duktig. Hon går duktigt (men kan dra ibland) när man är själv, går man fler så vill hon gå först och hålla lite koll på ”flocken” och vissa promenader när jag och min man gick ut med henne blev hon som en liten valp som hoppade och skuttade och var jätteglad. Under våra promenader så berömde vi mycket när hon gjorde rätt och körde mycket positiv förstärkning i alla situationer. Dock kan hon vara lite dragig i kopplet så man behöver ha lite styrka. Hon vill vara till lags. När vi promenerade och vi fick hundmöte så bytte vi antingen håll eller gick en annan väg. Och var vi inte för nära den andra hunden så brydde hon sig inte så mycket, men ibland blev det möten där vi kom ganska nära där hon blev exalterad.

Hon brydde sig inte alls om raketer och smällare, och nyår var inget problem alls vilket var väldigt skönt. Just vid 12-slaget när det var som mest raketer så var hon helt obrydd om att det smällde (vi höll oss inomhus). Samma sak var det när vi var ute på promenader (vi bor i ett ganska tätbebyggt område och det började att smällas med smällare redan första dagen hon var hemma hos oss, men hon brydde sig inte).

Jag tror att hon helst skulle velat vara ute hela tiden då hon älskar snön. Hon älskar att bli klappad och då främst lägga sig på rygg och bli klappad på magen.

 

 

Kontaktperson:

engla@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.