Torsten och Rut


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 30/40 cm
Ålder: 9 månader och 3,5 år
Vikt: 4 och 7 kg
Kön: Tik och hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo tillsammans
Kan bo med katt:Ej testade med katt
Personlighet:Snälla och nyfikna
Placeringsort:Alingsås
Om Torsten och Rut:

Torsten och Rut är två av spetsarna från ”Spetsgänget”. De har alltså bott tillsammans med många andra hundar, och inte sett så mycket av världen. Torsten (brun) är 3 år och 6 månader, och Rut (svartvit) är 9 månader gammal. De bor idag i ett jourhem, vilket har varit till väldigt stor hjälp för dem båda – speciellt för Rut som kan vara väldigt försiktig och rädd av sig i vissa situationer. Tack vare jourhemmet har Torsten och Rut utvecklats väldigt mycket, och de drömmer nu om ett få flytta ”på riktigt”.

Vi söker:

Till Torsten och Rut söker vi ett gemensamt hem. De har blivit väldigt fästa vid varandra, vilket gör att vi inte vill skilja dem åt. Rut har dessutom funnit väldigt stor trygghet i sin ”storebror”, och vågar idag ta för sig lite mer. När Rut kom till Hundstallet var hon väldigt skygg av sig, samt rädd för människor. Hon ogillade hantering och att bli klappad, men gör nu stora framsteg varje dag. Rut kommer att behöva fortsatt träning i små steg, och har svarat bra på frivillig hantering.

Torsten och Rut behöver få komma till en ägare som har mycket tålamod och tid. Rut tycker fortfarande att det är läskigt att bli klappad, men när man väl lärt känna henne vågar hon sig fram lite försiktigt. Detta är dock något som kommer att ta tid, vilket kräver en ägare som inte skyndar på processen. Torsten älskar uppmärksamhet, och låter sig gärna klappas, men eftersom de båda kommer från samma bakgrund är det viktigt att även han får utrymme när han behöver det. Torsten och Rut har inte vuxit upp under normala omständigheter, vilket gör att mycket i livet fortfarande är nytt för dem. De kan behöva lite tid i början, men när man väl lärt känna dem är de två otroligt kärleksfulla och trevliga individer – som bara vill ha kärlek. Nu är de nyfikna på vad livet har att erbjuda, och hoppas på att få hitta ett hem där de får vara så delaktiga som möjligt i sin nya ägares vardag. Torsten och Rut upptäcker nya saker varje dag, och drömmer fortsättningsvis om ett liv där de får vara i centrum!

Något som kan vara viktigt att veta om Torsten är att han har patellaluxation (medial grad). Detta är väldigt vanligt hos mindre hundar, och han lever idag ett vanligt liv utan hälta eller besvär från det. Rut har ingen patellaluxation. Känner du att du kan erbjuda ett fint hem åt Torsten och Rut? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.