Vessla


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: Snart 9 år
Vikt: 31 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt tik
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Snäll och mysig
Placeringsort:Alingsås
Om Vessla:

Denna trevliga herre heter Vessla! Han är snart 9 år gammal, men har trots det mycket energi och glädje i sig. Vessla spenderar helst sina dagar ute i skogen. Där tycker han allra bäst om långpromenader, svamp-letande samt alla spännande spår och dofter. När han inte är ute i skogen tycker han istället om att mysa inomhus. Vessla är nämligen en otroligt kärvänlig och gosig kille, som mer än gärna tar emot all uppmärksamhet och kärlek han får.

Vi söker:

Till Vessla söker vi ett lugnt och tryggt hem ute på landet – där han får möjlighet att njuta av naturen. Vessla älskar att ligga och lata sig i solen, samt att hålla koll på allt som händer runtom honom. Han hade troligtvis gärna spenderat större delen av sommardagarna ute i trädgården, och drömmer därför om en inhägnad tomt. Vessla är nämligen en väldigt nyfiken herre, som ibland kan vandra iväg på egna äventyr om han får möjlighet… Därför är staket eller långlina ett måste för Vessla.

Här på Hundstallet är Vessla en väldigt omtyckt kille. Han är mysig, sällskapstörstande och trivs bra i sällskap med andra hundar. Vessla går dagligen på gemensamma promenader med sina kompisar på hundstallet, vilket han trivs väldigt bra med. Oftast strosar han på i ”sin egen värld”, men får han vittring på en spännande doft händer det att han blir stark i kopplet. Vessla kan i sådana stunder bli väldigt envis, och lägger då gärna all sin tyngd i kopplet för att komma åt det han finner spännande.

Något som Vessla behöver få mer träning och avledning med är kampandet i kopplet. Det händer nämligen att Vessla kan börja kampa i kopplet ute på promenad eller när han är i vår rastgård. Vessla blir väldigt stark när han kampar i kopplet, vilket kräver en ägare som har styrkan att hålla honom och som är bestämd med honom. Vi upplever att Vessla börjar kampa i kopplet när han är uttråkad eller ”busig”, men eftersom han är en stor och stark hund försöker vi att alltid att avleda honom, så att han kan fokusera på någonting annat istället.

Nu hoppas vi att Vessla ska hitta en ägare som har bra rutiner, ett lugn, samt tycker om naturen lika mycket som honom. Känner du att du kan erbjuda Vessla det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Vessla.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.