Vanliga frågor om gåvor och medlemskap


Kan man Swisha en gåva till er?

Det går utmärkt att Swisha en gåva till oss. Enklast är att Swisha till vårt Swish-nummer 123 900 5570. Har man fått ett inbetalningskort med OCR-nummer från oss får man gärna notera OCR-numret som meddelande på Swish-gåvan så vi vet vem som skänkt gåvan. Det går även att använda Swish-formuläret här på hemsidan. Swishformuläret hittar du här!

Hur blir man månadsgivare?

Varje år har vi möjlighet att ta emot uppemot 1000 hundar på Hundstallet som alla behöver din hjälp. Din månadsgåva ger oss möjlighet att planera långsiktiga insatser för utsatta och hemlösa hundar. Ditt regelbundna stöd kommer ge fler tak över huvudet, mat, vård och kärlek under sin tid hos oss på Hundstallet. Och möjlighet att få en andra chans i ett för-alltid-hem. Att vara månadsgivare innebär inte att du är medlem. Som månadsgivare får du tidningen Hundstallet fyra gånger per år.
Vill du bli månadsgivare? Klicka här

Hur blir man medlem?

Som medlem blir du en av oss i Hundstallsfamiljen. Hundstallet är en medlemsförening där du som medlem har en viktig roll i arbetet med att ge utsatta och hemlösa hundar en andra chans. Ju fler medlemmar vi har, desto större möjligheter har vi att förbättra det allmänna hundskyddet i Sverige.

Välj gärna ett högre belopp så att du blir både medlem och månadsgivare. Med dina månadsgåvor ger du extra stöd till utsatta och hemlösa hundar. Tack för ditt fina engagemang.

Som medlem får du:

• Inbjudan till och har rösträtt vid Hundstallets årsmöten.

• Tidningen Hundstallet fyra gånger om året – direkt i brevlådan.

• Inbjudan till speciella evenemang.

• 10 procents rabatt på hundförsäkring hos Agria. För att ta del av rabatten kontaktar du Agria på 0775-88 88 88 eller kontaktar ditt Agria-ombud. Ha ditt medlemsnummer tillhands när du ringer. Rabatten gäller enbart enskild hundförsäkring. Övriga villkor se här. Medlemsavgift måste vara betald för att rabatten ska gälla.”

Vill du bli medlem? Klicka här.

En vän har gått bort och istället för blommor önskar de att en gåva skänks till er. Hur gör jag?

Enklaste sättet att ge en minnesgåva är via vår hemsida. Var gärna ute i god tid för att säkerställa att ditt gåvoblad hinner fram till mottagaren i tid. Det kan hända att vi behöva hantera vissa delar av beställningen manuellt och då tar det längre tid för din beställning att nå mottagaren.

I många fall kan man även via de flesta digitala minnesrum, som begravningsbyråerna skapar, bidra med en minnesgåva till oss. Men observera att då administreras gåvobladen direkt av begravningsbyrån.

Det går även att mejla sin gåvobeställning till givarservice@hundstallet.se Tänk även här på att vara ute i god tid om du mejlar in din beställning, då vi hanterar dessa beställningar manuellt.

Om du mejlar din beställning av gåvoblad så kom ihåg att ange:

  • Vem som ska hedras
  • Ev. personlig text/hälsning
  • Vem gåvan är ifrån
  • Om du vill ha ett fysiskt eller digitalt gåvoblad
  • Till vem ska vi skicka gåvobladet (adress eller mejl till anhörig eller begravningsbyrå. Eller till dig)
  • Hur mycket du vill skänka
  • Var vi ska skicka inbetalningskortet (Namn och adress eller mejl)

Varför måste man fylla i personnummer när man skänker en gåva till er via hemsidan.

För att vi inte ska skicka ut dubbelt av tackbrev, information, brev och tidningar behöver vi säkerställa att vi vet vem vi skickar till. Detta gör vi lättast och säkrast genom att använda personnummer.

I vissa fall, till exempel när du registrera dig som månadsgivare, krävs personnummer för att kopplingen till banken ska kunna ske.

Vi behöver även personnummer för att kunna skicka ut inbetalningskort. För företag krävs ett organisationsnummer.

Varför saknas det namn/text på mitt gåvoblad som jag beställt?

På våra gåvoblad finns det begränsat utrymme för den egna texten. När du förhandsgranskar ser du hur gåvobladet kommer att se ut. Om du då ser att alla namn inte kommit med kan du testa att sätta kommatecken mellan namnen. Eller om all text inte kommit med får du testa att skriva om texten så att den blir kortare.

Tyvärr går det inte heller att använda emojis och symboler, då dessa översätts till frågetecken eller utropstecken av systemet.

Varför har inte gåvobladet jag beställt kommit?

När du har beställt ett gåvoblad via vår hemsida skickas alltid ett automatiskt mejl som tack för gåvan. I det mejlet brukar man oftast själv kunna ladda ner en kopia av gåvobladet.

Har du inte fått något mejl? Titta i skräpposten. Det kan även vara så att betalningen inte gått igenom som planerat. Kontrollera att betalningen debiterats eller reserverats på ditt konto (logga in i din internetbank eller kontakta banken).

Hittar du inget mejl i skräpposten och du har blivit debiterad för gåvan kontaktar du oss på givarservice@hundstallet.se så hjälper vi dig.

Har du beställt ditt gåvoblad under helgen, tänkt då på att det kan ta längre tid för dig att få gåvobladet om vi behöver hantera det manuellt.

Om du väljer att gåvobladet ska skickas med vanlig post, tänk då gärna på att vara ute i god tid. Ibland kan det ta över 1 vecka för gåvobladet att nå mottagaren.

Jag vill ändra min adress/månadsgåva/avsluta mitt medlemskap eller givande.

Kontakta oss via mejl givarservice@hundstallet.se med information om vad du vill ändra. Kom ihåg att ange ditt kundID. KundID består av 6–7 siffror och du hittar det oftast vid adressetiketten på det senast utskicket från oss.

Vill du öka din månadsgåva är vi enormt tacksamma för detta och nu kan du även välja att göra detta via ett formulär. Formuläret för att höja din månadsgåva hittar du här.

Har Hundstallet ringt dig?

Vi ringer till våra fantastiska månadsgivare med en fråga om ni vill öka er månadsgåva. Vi ringer även till våra givare som inte är månadsgivare idag för att fråga om ni vill bli månadsgivare.

Vill du inte att vi ringer dig? Kontakta givarservice på 010-175 32 80 eller givarservice@hundstallet.se

När kommer min premie som jag blivit lovad?

Ibland erbjuder vi premier och gåvor som tack för ditt engagemang. För att hålla nere våra kostnader brukar vi försöka samla dessa utskick till en (1) gång per månad. Oftast lägger vi ordern till vårt lager runt den 5:e varje månad och därefter brukar det dröja ca 2 veckor innan du får din gåva. Om din gåva eller ditt autogiro registrerats klart efter den 5:e i månaden får du tyvärr vänta till mitten av efterföljande månad innan premien kommer till dig.

Skattereduktion för gåvor

Gåvor till oss är inte skattereduktionsgrundande då vår verksamhet inte klassas som social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning av Skatteverket. Du kan därför inte göra avdrag för din gåva i inkomstdeklarationen. Läs mer på Skatteverkets hemsida

Var hittar man OCR-numret?

Våra OCR-nummer återfinns oftast längst ner till vänster på gireringsdelen på våra inbetalningskort. Oftast brukar våra OCR-nummer bestå av 9 – 11 siffror. Då vi har olika konton kopplade till olika OCR-nummer är det viktigt att man säkerställer att man skickar sin betalning till rätt kontonummer ( antingen vårt bankgiro BG 900-5349 eller våra plusgiro -konton PG 90 05 34-9 eller PG 479 60 01 – 8.

Hur kommer det sig att ni har olika konton?

Vi använder olika konton beroende på vilken typ av insättning det gäller. Vi har två separata Postgiro-konton (PG) som båda är OCR-styrda, ett för gåvor och ett för medlemsavgifter. Vi har även ett OCR-styrt bankgiro-konto (BG 900-5349). Utöver dessa konton som oftast anges när vi skickat ut ett adresserat inbetalningskort, så kan man för spontana gåvor även använda PG 90 05 57 – 0, vårt BG- konto 900 – 5570 eller Swisha till 123 900 55 70.

Jag har aldrig kontaktat er. Var har ni fått min adress ifrån?

Vi är en insamlingsorganisation utan statliga anslag och vi försöker värva fler gåvogivare och medlemmar som kan hjälpa oss att ta hand om fler hundar i nöd. Därför brukar vi köpa adresser via ett adressföretag, och det är så vi har fått din adress. Oftast finns adresskällan tryckt på inbetalningskortet som du fått från oss.

Självfallet kan man när som helst begära att bli struken från våra utskickslistor. Genom att NIX:a sin adress mot direktreklam kan du stoppa möjligheten för oss och andra insamlingsorganisationer att köpa dina uppgifter. Mer information om hur du NIX:ar din adress hittar här. 

Är du redan givare eller medlem hos oss kan vi registrera i vårt system att du inte vill ha våra utskick. Mejla oss då på givarservice@hundstallet.se så hjälper vi dig.

Kan ni sluta skicka mig utskick/sms/information?

Vill du inte längre ta emot brevutskick, sms eller de gåvor vi skickar som tack för det engagemang du som givare bidrar med mejlar du oss på givarservice@hundstallet.se. Kom ihåg att ange ditt kundID i mejlet. KundID består av 6–7 siffror och du hittar det oftast vid adressetiketten på det senast utskicket från oss. Har du fått sms anger du det mobilnummer vi skickat sms:et till i ditt mejl.

Varför skickar ni dubbla utskick till mig?

Har vi råkat skicka dubbelt till dig beklagar vi detta. Oftast beror det på att du har blivit dubbelregistrerad i vårt system. Det kan till exempel bero på att du skänkt en gåva via Swish med ett mobilnummer som vi inte sedan tidigare har registrerat på dig. Vi försöker kontinuerligt rensa bort dubbletter men har vi missat dig får du väldigt gärna mejla oss på givarservice@hundstallet.se så rättar vi till det. Kom ihåg att ange ditt kundID i mejlet. KundID består av 6–7 siffror och du hittar det oftast vid adressetiketten på det senast utskicket från oss. Har du fått sms anger du det mobilnummer vi skickat sms:et till i ditt mejl.

Varför ska jag skänka en gåva till er och vad går pengarna till?

Hundstallet Svenska Hundskyddsföreningen är en ideell förening som är helt beroende av allmänhetens stöd då vi inte får några statliga bidrag. Utan gåvor från fina människor som du kan vi inte hjälpa hundar som är i behov av hjälp på olika sätt, det är ni som gör vårt arbete möjligt. Vi är medlemmar i Giva Sverige och följer deras regelverk, har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll att vi använder våra insamlade medel på rätt sätt. Ju mer stöd vi får, desto mer kan vi göra för hundarna.

Vill du veta mer om vad pengarna används till kan du läsa mer om detta här.

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.