Bli volontär

stodoss-volontar_topp

Vill du bli volontär?

Alla hundar behöver komma ut på långpromenader, få leka av sig, känna tillhörighet, lära sig umgås och följa instruktioner. Målet är att alla hundar ska bli fysiskt och psykiskt trötta samt få positiv stimulering.

För att lyckas med detta är Hundstallet beroende av volontärer. Våra volontärer är oerhört viktiga för både personal och hundar. Utan denna hjälp skulle vår verksamhet och hundarnas vardag bli stressigare och betydligt tråkigare.

Bli volontär i Stockholm

Vi söker efter volontärer som huvudsakligen kan hjälpa till dagtid måndag-fredag mellan klockan 9.00-12.00. Som volontär på Hundstallet får man hjälpa till i den vardagliga skötseln av hundar som väntar på ett kärleksfullt hem. Det är stora som små och ofta är de något burdusa, busiga och dragiga. Vanligtvis brukar en volontär få promenera med hundar, träna och sysselsätta ca tre hundar under sitt volontärpass. Beroende på kunskap och fysiska förutsättningar kan det vara allt från en 1,5 kg chihuahua till en 70 kg’s mastiff man får umgås med. Utöver detta är det städning, hålla koll på tvätt i tvättstugan, berikningsarbete och liknande. Alla med samma mål – att hundarna ska ha det så bra som möjligt!

För att bli volontär måste du:
– Vara minst 18 år.
– Har tidigare hundvana.
– Kan komma på minst ett pass i veckan. Detta är förmiddagar måndag-fredag kl 9-12.
– Tränar och behandlar hundar med mjuka metoder.
– Är självgående och brinner för att ge hundar en bättre tillvaro.
– Ha ett intresse av att vara volontär en lång tid framöver.

Vi kräver utdrag ur belastningsregistret för dig som börjar som volontär på Hundstallet. Observera att det är väldigt stort intresse att bli volontär på Hundstallet & vi endast kan ta in ett fåtal volontärer.

Volontäransökan

Om du uppfyller kraven ovan är du välkommen att skicka in en ansökan om att bli volontär. Vi vill att beslutet skall vara genomtänkt innan du skickar in din ansökan.Ladda ner ansökan här (word-dokument), (pdf) och e-posta till ellinor@hundstallet.se.

Hundstallet Stockholm
Hundstallet
Åkeshovs gårdsväg 10
168 38 Bromma

När jag sänder i min ansökan samtycker jag till att Hundstallet behandlar mina personuppgifter i enlighet med PUL och Dataskyddsförordningen från och med 25:e maj.

Bli volontär i Skåne

Volontärsstopp i Skåne

 

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.