Luna


Ras: Blandras
Mankhöjd: Ca 55 cm
Ålder: 4 år
Vikt: 34 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Snäll och aktiv
Placeringsort:Alingsås
Om Luna:

Luna är en stor och snäll tjej, som behöver få ta lite tid på sig vid nya situationer. Nya människor eller nya platser kan nämligen vara lite läskigt för henne, och hon behöver då få chansen att känna efter själv först. Ger man henne bara lite tid brukar hon snart våga ta för sig – och hon visar då upp sin mysiga och kärleksfulla sida. Luna är en tjej som fortfarande håller på att upptäcka allt vad livet har att erbjuda, och som kommer att behöva stöttning och vägledning från sin nya ägare.

Vi söker:

Eftersom Luna älskar att vara ute i skog och mark, söker hon efter ett hem ute på landet. Luna drömmer om att få bosätta sig på en gård, och hade troligtvis blivit den perfekta ”gårdshunden”. Vi har märkt att Luna gärna vill ha lite koll på det som sker runt henne, och tror därför att ett liv på en gård hade varit det ultimata för henne. Hon söker självklart även efter en kärleksfull och harmonisk ägare, som kan ge henne all den kärlek och tid hon behöver. Luna behöver få en blandad vardag, med tid för återhämtning, samt dagar med långa vandringar och bus i skogen.

Luna kan ibland reagera på hundar hon möter ute på promenad. När hon ser andra hundar händer det att hon går upp i varv och skäller. I sådana lägen kan hon bli väldigt stark i kopplet, vilket kräver en ägare som orkar hålla henne. Eftersom Luna kan reagera på andra hundar ser vi helst att hon får bo som ensamhund, eller med en stabil hane i liknande storlek. Finns det inga andra hundar i hemmet önskar sig Luna gärna promenadkompisar, så att hon får fortsätta att träna på hundmöten. Promenadkompisar har varit väldigt uppskattat från hennes sida, och hon lugnar ner sig bara hon får känna av situationen i lugn och ro. Vi tror att Luna kommer fixa hundmötena bara hon får lite träning, uppmuntran och tid.

Nu hoppas vi att fina Luna ska hitta sin ideala ägare, som bor långt bort från stadens puls. Hon längtar efter att få slappna av på soffan tillsammans med dig, efter en heldag ute i skog och mark. Kan du erbjuda Luna det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på denna mysiga tjej.

Kontaktperson:

omplacering3@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.