Krut


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 55 cm
Ålder: 2 år
Vikt: 25 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Aktiv och arbetsvillig
Placeringsort:Alingsås
Om Krut:

Här har vi en orädd och arbetsmotiverad kille som älskar att jobba. Kruts arbetslust, kombinerat med hans ständiga spring i benen, gör honom till en energisk och lite ”galen” kille! Ibland kan ha lite svårt att fokusera, men lyckas man vända hans tokiga sida till fokus är han en stjärna. Lyckas man plocka fram den sidan vill Krut bara göra rätt. Krut älskar att få söka efter gömda leksaker eller godis, följa med ut på löpturer, springa ruset av sig i vår stora rastgård, samt att få träna på viltspår. Just viltspår är hans största intresse, och han hoppas nu kunna hitta en ägare som vill spåra tillsammans med honom.

Vi söker:

Till Krut söker vi en hunderfaren och engagerad ägare som vill jobba mycket med sin hund. Krut är en kille som inte lämpar sig som enbart sällskapshund, utan han behöver få ordentliga uppgifter varje dag för att må bra. Vi har märkt att han har väldigt stor arbetsvilja och driv, vilket han behöver få använda varje dag. Får Krut inte tillräckligt med aktivering kan han bli väldigt energisk och busig. Då händer det att Krut börjar kampa i kopplet eller armar. I sådana lägen kan han bli väldigt intensiv, och därför är det viktigt att han får komma till en tydlig ägare. Krut behöver få ramar och regler i sitt nya hem, så att han vet vad som förväntas av honom.

Krut drömmer om ett liv nära skogen. Just skogen är nämligen hans absoluta favoritplats. I skogen får han snabbt upp olika spår, och han blir då väldigt koncentrerad och målmedveten. Eftersom Krut har en stor förkärlek till spårning har vi låtit Krut få testa på viltspår vid flera olika tillfällen. Just viltspår är något han tycker är väldigt roligt, och som hans nya ägare mer än gärna får fortsätta med. När Krut inte håller på med viltspår tycker han om att göra av med sin energi på andra sätt, genom exempelvis bollsök. Krut älskar att springa runt i vår stora rastgård och leta efter sin favoritboll som någon av hundskötarna har gömt. Krut är otroligt duktig på att söka, och man ser verkligen hans glädje när han förstår att det är dags för sökövningar. Känner du att Krut är hunden för dig? – En arbetande skogsmulle med mycket humor och energi? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Krut.

Kontaktperson:

omplacering3@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.