Akut brist på jourhem i Alingsås: ”Vi behöver hjälp nu”

Hundstallets nyöppnade anläggning i Alingsås har redan fått ta emot mängder av hundar. Och i samband med invigningen av anläggningen och det öppna huset under den gångna helgen så visade flera besökare intresse för att öppna sina hem som jourhem. Men nu visar det sig att behovet snabbt har blivit akut, och Hundstallet går nu ut och ber om hjälp.

Att vara jourhem innebär att man tar hand om en hund under en längre period. Ibland kan det handla om några veckor och ibland under hela den tid då hunden är inskriven på Hundstallet. Det finns hundar som inte klarar av att vistas i en stallmiljö. Det gäller till exempel valpar, hundar som är sjuka och under behandling, samt individer som är mycket rädda och olyckliga.

Under öppet hus i Alingsås var det många som visade intresse för att ställa upp som jourhem och flera har därefter mailat och visat engagemang. Men nu meddelar Hundstallet i Alingsås att behovet inom kort kan bli större än vad man tidigare har trott, och därför går man nu ut och ber fler personer att öppna sina hem för utsatta hundar.

– Ja vi har fått in intresseanmälningar för att bli helghem, men vi ser att det vi behöver allra mest den närmaste tiden är jourhem, där man kan ta emot en hund under lite längre tid, säger hundskötaren Denise Eriksson som är en av Hundstallets jourhemsansvariga i Alingsås.

Varför är behovet så stort just nu?

– Det är för att vi har fått in många hundar på kort tid, och dessutom är ju Alingsås en ny ort för Hundstallet och vi har inte hunnit bygga upp ett tillräckligt stort nätverk av jourhem ännu.

I ett jourhem bör vardagen vara väl planerad så hunden har sällskap av sin jourfamilj. Den som har haft en hund hemma en tid, kan efter dialog med jourhemsansvarig på Hundstallet eventuellt börja ensamträna hunden kortare stunder. Att vara jourhem är perfekt om man gärna vill ha hund men har en vardag som gör att det inte fungerar att ha hund på längre sikt.

– Nu hoppas vi att ännu fler hör av sig så att vi kan göra det allra bästa för våra utsatta hundar, avslutar Denise Eriksson.

För den som är intresserad av att bli jourhem för Hundstallets anläggning i Alingsås som uppmanas man att kontakta Hundstallet via mail. Det kan man göra till info@hundstallet.se.

En artikel om att vara jourhem för en hund hittar du här. Att vara jourhem till en hundstallshund – Hundstallet