Hundstallet teamar upp med Mikael Lindnord

Hundstallet är stolta över att samarbeta (pro bono) med multisportaren och elitidrottaren Mikael Lindnord. Vi står starkt enade kring visionen att varje hund ska få en andra chans till ett bra liv. Tillsammans med Mikael arbetar vi för att förbättra den svenska hundvälfärden genom att öka kunskapen om hundar i samhället.

De flesta känner säkert till den otroliga berättelsen om Arthur – gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem till elitidrottaren Mikael och hans familj i Örnsköldsvik. Ett team av svenska multisportare befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid – flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd – allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.

En otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige. Den 10 maj går filmen om Arthur (”Arthur the King”) upp på bio i Sverige, en film om det otroliga band som kan uppstå mellan människa och hund.

Tack för ditt stöd, Mikael.