Vad används dina pengar till?

Har du kanske funderat på vad dina pengar som du skänker går till när du gett en gåva till Hundstallet? Det är inte en konstig fråga att ställa och det är viktigt för oss att du ska känna dig trygg och säker med att den gåva du skänker faktiskt kommer hundarna till gagn och gör skillnad för hundar i nöd.

Hundstallet står alltid på hundens sida och jobbar för att alla hundar ska få den trygghet och kärlek som de förtjänar. Verksamheten som bedrivs 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, året om får inte något ekonomiskt stöd utan är beroende av allmänhetens stöd och gåvor. Skälen till att en hund hamnar på Hundstallet är många, men oavsett anledning står vi alltid redo att hjälpa. Cirka 500 hundar slussas årligen genom Hundstallet i Stockholm och Skåne och arbetet innebär allt från veterinärvård till socialisering, träning och mycket kärlek. Här arbetar vi för att hundar som tappat tilliten till människor ska bli trygga igen, och så småningom kunna få ett bra liv tillsammans med en ny ägare.

Ge hundar en trygg plats

Genom att skänka en gåva, exempelvis ett stalldygn för 295 kr är du med och ger utsatta och hemlösa hundar tak över huvudet, mat, värme, vård, motion, trygghet och kärlek.

Veterinärvård

Alla hundar som kommer till Hundstallet veterinärbesiktigas och de hundar som behöver extra omvårdnad får hjälp av Hundstallets veterinärer med allt från munsaneringar, sårvård till operationer. Större och avancerade ingrepp görs dock på djursjukhus.

Rehabilitering och eget träningsprogram

Hundarna som sitter på Hundstallet får alla ett eget träningsprogram utformat av våra hundpedagoger och anpassat efter hundens specifika behov. Allt detta för att ge hunden alla förutsättningar för en andra chans.

Mat, godis och berikning

En hund spenderar i genomsnitt 38 dagar på Hundstallet och under denna tid har den en kostnad för mat, godis och berikning på ca 50 kr/dag. Vi har ofta hundar som kräver specialfoder på grund av sjukdom, allergi eller övervikt. Berikningen är en del i att främja hundens naturliga beteende att undersöka och leta efter mat, därför berikas hundarnas middagarna med spännande saker. Allt från morötter till citron kan finnas i skålarna.

Långtgående insatser

Hundstallet verkar för att hjälpa hundar i nöd och trots att vi önskar att vi inte behövdes ökar behovet av vår organisation för hundar i Sverige. Därför fortsätter vårt arbete med att etablera oss på andra platser i Sverige, näst på tur är Hundstallet Väst i Alingsås.

Tryggt givande

Hundstallet är helt beroende av stödet vi får från allmänheten, då vi inte får några statliga bidrag. Som givare ska du känna dig trygg med att gåvan du skänker går till hundarna och därför är Hundstallet anslutna till Svensk Insamlingskontroll och följer deras regler för 90-konto.

Men personalen och styrelsen då?

Personalen på Hundstallet jobbar inte ideellt utan är avlönad, så ja, viss del av de insamlade medel går till personalens löner. Alla som arbetar på Hundstallets olika anläggningar arbetar för hundarna och arbetar hårt för att hjälpa ännu fler hundar till en andra chans i livet, oavsett om man arbetar med hundarna eller administrativt.

Under årsmötet i april 2021 beslutades det att vår styrelse kan begära ut ett arvode för sitt arbete för Hundstallet. Dock görs detta enbart i det fallet att styrelsen lägger ner mer arbete än vad som förväntas och som ersättning för eventuellt missad arbetstid från deras ordinarie arbete. Än har denna möjlighet inte används av styrelsen.

Du kan också läsa mer om vad pengarna går till i vår årsredovisning som ni hittar här.

Vill du veta mer om Hundstallets historia? Läs mer här.

Vi är så otroligt tacksamma för alla de människor som väljer att skänka gåvor till Hundstallet och vårt arbete för hundarna.

Har du några frågor om gåvor eller givande, maila oss gärna på givarservice@hundstallet.se.

Stort tack till dig som givare oavsett hur du skänker en gåva!