Hundstallet och Svenska Elitserien i Esport ingår Pro Bono-samarbete

Att det finns ett stort hundintresse bland esportare och gamers är något som en undersökning från Sprout visar. Nu påbörjar Hundstallet och Svenska Elitserien i Esport ett pro bono-samarbete för att uppmärksamma hundfrågor i samhället men också lyfta utsatta hundar som söker ett nytt hem. 

Svenska Elitserien i Esport är Sveriges största liga för tävlingsinriktad datorspelande och samlar landets främsta esportlag och spelare. Genom att erbjuda en plattform för tävling och utveckling strävar Elitserien efter att lyfta svensk esport till nya höjder.

– Med detta stora intresse för hundar bland esportare känns det självklart för Hundstallet att samarbeta med Svenska Elitserien i Esport där vi kan nå en målgrupp som delar vår kärlek till hundar och nå fler som kan bidra till ett bättre hundliv för fler hundar, säger Linnea Wedenberg, Marknadsansvarig på Hundstallet.  

Syftet med samarbetet
Genom detta pro bono samarbete vill både Hundstallet och Svenska Elitserien i Esport ta vara på det gemensamma hundintresset och öka medvetenheten kring hundvälfärden hos allmänheten. Detta genom kreativa kampanjer och evenemang. Fokus kommer att ligga på hundkunskap och att lyfta det fina bandet som finns mellan hund och människa.
Hur fantastiskt det är att leva tillsammans med hund. Hundstallet ser ett ökat tryck på hundar som kommer in via myndigheter men även privatpersoner som behöver omplacera sin hund. Det finns många olika anledningar till att en hund kommer in till Hundstallet, exempelvis vanvård, ekonomiska svårigheter eller hittehundar. Detta gör att behovet av att uppmärksamma hundar som söker ett nytt hem ökar, något som detta samarbete ska främja.  

– ”Esportare och gamers har ofta ett stort hjärta för hundar, och vi ser detta samarbete som ett naturligt steg för att kombinera våra passioner. Genom att stödja Hundstallet kan vi göra en verklig skillnad för hundar som behöver hjälp”, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson, VD Svenska Elitserien i Esport.