Vill du öppna upp ditt hem för en hundstallshund?

Ett fint sätt att stötta Hundstallet är att ta emot en hundstallshund över helgen. På så sätt ger du en hund en välbehövlig paus, vila och stimulans. Genom våra helghem får vi också värdefull information om hur hunden beter sig i hemmiljö. Det gör det lättare för oss att hitta det optimala hemmet när det är dags för omplacering.

Varje hundstallshund har träningsschema som ska följas under helgerna. Hundstallet står för mat, leksaker, ben och liknande och vi finns alltid som stöd om det behövs, bara ett telefonsamtal bort.

Alla hundar som kommer till oss har ett ”bagage”. Ibland vet vi mycket om hunden, ibland väldigt lite. Hunden kanske aldrig har varit i hemmamiljö tidigare eller kanske inte är rumsren. Den kan vara rädd, busig och inte ha någon ”vardagslydnad”. Det får man ta i beräkning. Naturligtvis lämnar vi aldrig ut en hund som vi bedömer kan vara farlig.

För hundens skull har vi som regel att ett helghem aldrig får lämna en hund ensam hemma eller i en bil.

För att kunna bli helghem vill vi att du uppfyller följande kriterier:

• Att du är minst 18 år.

• Att du har tidigare hundvana.

• Att du aldrig behöver lämna hunden ensam.

• Att du lämnar referenser. Vi vill veta mer om dig eftersom det är ett stort ansvar att öppna sitt hem för en hundstallshund.

Bor du i lantlig miljö så är det en extra bonus, framför allt för vissa hundar som inte har blivit socialt tränade.

Vi begär också ut handlingar från Brottsregistret och Länsstyrelsen.

Att öppna sitt hem för en utsatt hund är ett sätt att kunna umgås med en hund när man kanske inte kan eller vill vara ägare. Och det gör stor skillnad för hunden.

Skicka in din ansökan att bli helghem

Skicka in din ansökan för Staffanstorp här. Just nu är trycket högt och vi får in många ansökningar. Det innebär att det kan ta lite extra tid innan du får svar. Vi läser alla ansökningar och svarar så snart vi kan.

Skicka in din ansökan för Åkeshov/Stockholm här. Just nu är trycket högt och vi får in många ansökningar. Det innebär att det kan ta lite extra tid innan du får svar. Vi läser alla ansökningar och svarar så snart vi kan.

För tillfället har vi pausat rekrytering av nya helghem i Alingsås.

Nyfiken på att engagera som jourhem eller volontär? Här hittar du mer info om andra sätt att engagera dig på Hundstallet.

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.