Medier på besök i Staffanstorp om ökat tryck på Hundstallet

När Hundstallet gick ut med statistik om hundar som lämnats in till verksamheten under årets första halvår, så var det flera nyhetsmedier som hörde av sig. Sveriges Radios kanal P4 Malmöhus besökte anläggningen i Staffanstorp och sände en del av sitt eftermiddagsprogram i slutet av juli därifrån. Ett nyhetsinslag från den längre radiosändningen kan ni höra här, där Marie Leijon, stallchef i Staffanstorp, berättar om situationen:

https://sverigesradio.se/artikel/hogt-tryck-pa-hundskydd-hundstallet-ar-fullt

Även Sydsvenskan och Skånska Dagbladet besökte Hundstallets anläggning i Staffanstorp för att skildra nyheten i tidningarna.

UNT – ”Upsala Nya Tidning” – rapporterade också om ett ökat tryck på verksamheter som arbetar med omplacering av hundar och katter. Hundstallets verksamhetschef Per Leander berättade i artikeln om flera orsaker som ligger bakom att alltfler hundar har lämnats in till Hundstallet under första halvåret i år jämfört med tidigare år. Läs gärna Hundstallets egen artikel om ökningen här.

UNT:s artikel hittar du här. Den är dock endast öppen för prenumeranter. Fullt på djurhemmen – pandemin är en möjlig faktor – Upsala Nya Tidning (unt.se)