Billie


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 50 cm
Ålder: 2,5 år
Vikt: 15 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Aktiv och arbetsvillig
Placeringsort:Alingsås
Om Billie:

Billie är en aktiv och smart tjej som brinner för att arbeta. Hon är lättlärd, lyhörd och vill arbeta i team med sin förare. Nu önskar hon sig en aktiv vardag tillsammans med en ägare som inkluderar henne i det mesta. Billie älskar nämligen att få vara med, och är en otroligt mysig och trevlig tjej. Hon tycker mycket om att sitta i knäet, samt att trycka huvudet mot din axel. Billie har väldigt mycket kärlek att dela med sig av, och drömmer varje dag om att hitta sitt nya hem.

Vi söker:

Till Billie söker vi en ägare som vill träna mycket med sin hund. Billie är en australian shepherd-blandning, vilket gör att hon har mycket energi och arbetsvilja i sig. På grund av det lämpar hon sig inte som enbart sällskapshund, utan hon behöver få stor fysisk och psykisk aktivering varje dag för att må bra. Exempel på aktiveringsformer som hade gjort henne gott är lydnad, bruks, agility, flyball, rallylydnad eller vallning. Billie är väldigt kontaktsökande, och älskar att lära sig nya saker. Därför är hon öppen för de flesta aktiviteter så länge hon får göra dem tillsammans med dig!

Något som Billie behöver fortsätta jobb på är hennes utfall. Billie gör nämligen utfall mot plötsliga händelser så som hundar, joggare, cyklister eller bilar. När hon väl triggats igång kan det vara svårt att avleda henne i stunden, men hinner man se mötet på håll brukar det gå att avleda henne med hjälp av skvallerträning. Just skvallerträning är något som Billie tycker är väldigt roligt, och som har fungerat bra på henne. Dock behöver den nya ägaren vara införstådd i att Billie behöver få mycket träning i detta, så att hon slipper gå upp i varv. Därför är det ett stort plus om den nya ägaren har erfarenhet av hundar med liknande beteenden, samt har viljan och tålamodet att fortsätta jobba på detta.

Nu hoppas vi att fina Billie ska hitta ett hem där hon får mycket motion, i kombination med mental aktivering. Hon önskar sig även långa härliga promenader, löpturer och vandringar i härlig natur. Billie är en riktig skogsmulle som hoppas på att hitta ett hem där hon får en blandning mellan friluftsliv och träningsliv. Känner du att du kan erbjuda Billie det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Billie.

Kontaktperson:

josefin.a@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.