Blanca


Ras: American Bully
Mankhöjd: -
Ålder: Ca 3 år
Vikt: 23 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Eventuellt äldre barn
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Arbetsvillig och positiv!
Placeringsort:Stockholm
Om Blanca:

Nu är vår fantastiska Blanca redo att hitta sin alldeles egna familj!

Blanca har gjort en jättefinutveckling under tiden hos oss, hon har gått från att vara väldigt reaktiv vid hundmöten till att lugnt och sansat jobba sig igenom möten med hjälp av skvallerträning och stöd från sin förare. Blanca övar mycket på att gå gemensamma promenader med andra hundar på stallet, vilket går väldigt bra. Vissa dagar går bättre än andra, för Blanca kan precis som vi ha en dålig dag. En sån dag väljer vi skogspromenader, jobbar på kroppskontroll och bara har det bra.

Blanca har haft en otrygg bakgrund och kan bli skrämd av höga röster och ibland plötsliga rörelser.

Blanca är en otroligt levnadsglad och positiv hund, i alla lägen. Hon törstar efter att ”göra rätt” och sprudlar av energi och kärlek. Hon är en liten kanonkula och behöver jobba på sin impulskontroll. Vilket hon både tycker är otroligt kul och utmanande. Men, Blanca behöver även få utlopp för sin explosivitet och dådkraft, inte bara jobba för att bromsa den– gärna i form av löpträning eller weightpull.
Hon älskar även tricksträning och att få jobba aktivt med nosen.

Vi söker:

Blanca söker ett lugnt och tryggt hem, med en ägare som vill utvecklas och träna ihop med henne.
Fördelaktigt är om du har tidigare erfarenhet av bullys eller liknande hundtyp, men du kan lika gärna vara relativt ny med en stor vilja, mjuk hundsyn och ett genuint intresse i att lära dig. Blanca är otroligt tacksam att jobba med, en fantastisk vän för livet och någon att utvecklas ihop med.

Helghemmet berättar:

Blanca är otroligt glad, energisk och vill gärna vara nära, nära. Hon har fäst sig väldigt snabbt och starkt vid framförallt jourhusse och kan bli lite låg när han lämnar hemmet. Blanca är ganska noggrann med att följa oss runt i lägenheten, men allt eftersom har hon valt att ligga kvar när vi går runt, eller självmant valt en mer avskild plats att vila på. Känslan är ändå att hon kan ha en del separationsångest och att man kan behöva vara beredd på att ensamträningen kan ta lite tid. Hon vill spendera mycket tid med sin familj och på promenaderna är hon noga med att alla hänger med.

Åka bil är inga problem, Blanca hoppar förväntansfullt in! Vi har inte sett några rädslor, men utomhus kan Blanca däremot vara ganska stressad/uppe i varv och fokuserad på sin omgivning, särskilt i början av promenaderna och när det är mörkt ute. Tempot kan bli högt och ibland forcerat då Blanca försöker hålla koll på allt. Man behöver orka hålla henne, särskilt om en hare plötsligt dyker upp.

Trots hennes ålder känns hon inte så världsvan och van vid olika miljöer och allt som händer utomhus – människor, hundar, bilar, cyklar, fotbollsträningar, fåglar, harar, ibland vet hon inte vad hon ska fokusera på. När hon fått röra på sig lite och ta in omgivningen brukar tempot gå ner och hon kan ta sig tid att nosa och undersöka, och då är det också lättare att få kontakt och tex kunna göra små övningar. Vi har fokuserat mkt på att bara finnas på en plats och ta in omgivningen tillsammans, varvat med att leka tillsammans och med godisletande i gräset.

Men eftersom hon är en energisk och explosiv tjej tror vi också att det är viktigt att hon får möjlighet att ”blåsa ur” systemet, kanske genom löpning eller rejäl skogspromenad i långlina som vi också gjorde tillsammans. Då kommer hon också snabbare ner i varv sen är vår upplevelse.

I hundmöten (särskilt plötsliga) kan Blanca bli lite ljudlig, börja pipa/skrika och dra i kopplet. Men hon svarar jättebra på skvallerträning och med avstånd till andra hundar. Hon kan även bli lite ”tittig” och vilja fram till människor så vi har även använt skvallerträningen vid sådana möten, när vi märkt att hon tittar väldigt mkt på någon person. Vi har också noterat att hon gärna vill hoppa/ställa sig upp mot stillastående bilar, så det får man vara lite beredd på. Oavsett hund/människa/bil så har vi inte upplevt Blanca som aggressiv eller arg på något sätt, utan intresserad och nyfiken.

Hemma har allt funkat jättebra! Vi bor i lägenhet och Blanca har ibland skällt till när någon kommer hem eller när hon hört något särskilt ljud (på en rimlig och naturlig nivå), men oftast har hon inte alls brytt som om alla omkringliggande ljud som blir i lägenhet. Vi har också provat att sitta tillsammans på balkongen och spana, något hon verkar gilla.

Hon har inte tuggat eller bitit på något hon inte får och hon försöker tex inte sno åt sig mat från bordet. Torka tassar går bra – i början betedde hon sig lite valpigt, men det har gått bättre och bättre bara man tar det lugnt. Ett annat lite valpigt beteende är att hon ibland från början gärna ville tugga/gnaga i ens händer – dock inte i så hårt att det gjorde ont, och det var väldigt lätt att avleda ifrån. Detta beteende har successivt minskat och sedan helt slutat under tiden Blanca har varit hos oss, förmodligen i och med att stressen lagt sig och hon känt sig tryggare hos oss. Hon är väldigt duktig på att ta godisar mjukt och fint och även på att leka med olika kampleksaker utan att fingrar hamnar emellan. 

Blanca har varit väldigt enkel och intresserad av att träna! Hon har lärt sig snabbt och aldrig tackat nej till att lära sig trixs för en godisbit eller lite gurka som hon gillar! Även impulskontroll har hon tyckt vara kul att träna, nyttigt för en energisk hund!

Sammanfattningsvis tycker vi att mycket i Blancas beteenden påminner om en valps eller en unghunds beteende, och på något vis känns det som att hon kanske inte riktigt fått vara valp/unghund eller fått de erfarenheter en valp/unghund vanligtvis får under sin uppväxt. Att hon har en del att upptäcka om världen men med hennes positiva inställning tror vi att det kommer lösa sig galant med tid och en förstående och trygg ägare 🙂 På den korta tid vi haft Blanca hemma har vi sett en avsevärd utveckling på alla punkter i takt med att hennes stressnivå sjunkit. Hon är en underbar hund ❤️

 

Kontaktperson:

nicole@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.