Boucho


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 45 cm
Ålder: 1 år
Vikt: 16 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Aktiv och arbetsvillig
Placeringsort:Alingsås
Om Boucho:

Bocuho är en energisk och glad kille som snart fyller 1 år. Han är med andra ord en tonåring, som fortfarande håller på att utvecklas och lära av livet. Det bästa Boucho vet är att arbeta med kropp och huvud. Boucho är en blandras med bland annat bodeguero, vilket betyder att han har mycket jakt i sig, i kombination med mycket energi och arbetsvilja. När man lär känna honom är han väldigt kärvänlig och kontaktsökande, och har då mycket gos och kärlek att dela med sig av.

Vi söker:

Till Boucho söker vi en ägare som tycker om att vara ute och röra på sig. Boucho trivs som bäst när han får promeneras i långlina, och allra helst i skogen. Får han upp ett spår blir han väldigt fokuserad och energisk, och följer man efter honom då kan man hamna på alla möjliga okända stigar. På grund av Bouchos intresse för dofter tror vi att han hade varit väldigt duktig på att spåra. Vilt- eller blodspår är alltså exempel på aktiveringsformer som hade gjort honom gott. Även godissök i olika miljöer är något han finner väldigt spännande.

Förutom sök-övningar hade Boucho troligtvis även tyckt om att testa på agility eller kanske lure coursing? Han har ett starkt driv av att få springa och arbeta, och därför ser vi helst att han får komma till en ägare som tycker om olika hundsporter. Det är viktigt att Boucho får utlopp för sin energi varje dag för att må bra, men det är också viktigt att han får chansen att varva ner. Boucho är en kille som ibland kan gå upp i varv när det blir för mycket runt honom. Hundmöten, bilar och cyklister är bara några exempel som får honom att bli stressad. När Boucho blir stressad händer det att han gör utfall, börjar kampa i kopplet, eller försöker nafsa. I sådana situationer behöver han få tydlig vägledning, så att han vet vad som förväntas av honom. Under sin tid på Hundstallet har Boucho utvecklats väldigt mycket, men han behöver fortfarande få träning i sitt nya hem. Boucho är dessutom väldigt styrd av energier – och finner stort stöd i lugna personer. Därför är det en stor fördel om hans nya ägare är lugn och harmonisk, så att Boucho kan finna stöd i denna.

På grund av att Boucho ibland kan gå upp i varv när det blir för mycket runt honom, ser vi helst att han får komma ut på landet. Boucho hade älskat att få bo i ett lugnare område, samt tillsammans med en hunderfaren ägare som vill träna och engagera sig mycket i sin hund. Känner du att du kan erbjuda Boucho ett aktivt och mysigt hem? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på Boucho.

Kontaktperson:

clara@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.