Sam


Ras: Blandras
Mankhöjd: Cirka 60 cm
Ålder: 6,5 år
Vikt: 28 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Hundvana tonåringar
Kan bo med hund:Eventuellt
Kan bo med katt:Ej testad med katt
Personlighet:Aktiv och nyfiken
Placeringsort:Alingsås
Om Sam:

Sam är en glad och nyfiken herre, som älskar långpromenader. Han förstår direkt när det är dags, och kan ibland bli lite väl ivrig och uppe i varv. När han väl lugnat ner sig ute på promenaden går han fint i kopplet, och tycker då om att lukta och utforska nya platser i egen takt. Sams favoritplats är skogen. Där skulle han kunna spendera hela dagen om han fick chansen.

Vi söker:

Sam är en tamaskan-blandning, och har därmed troligtvis raserna siberian husky, alaskan malamute och tysk schäferhund i sig. I och med detta kommer Sam med mycket energi och stor arbetslust. Han behöver därför få komma till en ägare som tycker om att aktivera sin hund mycket, samt en ägare som hittar på många roliga upptåg – gärna med lite friluftsinslag! Sam älskar som tidigare nämnt att vara ute i skogen, och söker med andra ord efter en aktiv och naturälskande ägare. Sam hade troligtvis tyckt om att få testa på olika aktiveringsformer ute i skogen – som spårning, eller att på andra sätt få använda nosen. Han hade även älskat att få följa med på vandringar eller löpturer, och kan också tänka sig att testa drag! Sam har dock ingen erfarenhet av att dra, men kan tänka sig att testa på det för skojs skull då han är en stor och stark kille.

Förutom fysisk aktivering behöver Sam även få fortsatt träning med lydnad och kontaktövningar, vilket kommer hjälpa honom vid exempelvis hundmöten. Det händer nämligen att Sam går upp i varv och gör utfall mot andra hundar han ser ute på promenad. När han kommer in i sådana lägen kan det vara svårt att avleda honom, och han behöver därför komma till en ägare som har styrkan att orka hålla honom. Ser man hundmötet på håll går det att avleda Sam, men sker det oförberett går han ibland upp i varv. Sam fungerar dock bra med många av hundarna på Hundstallet, och han tar dagligen gemensamma promenader tillsammans med dem.

Slutligen önskar sig Sam ett hem där han får mycket kärlek och gos. Sam har nämligen väldigt mycket kärlek att dela med sig av, vilket kommer att visa sig så fort man har lärt känna honom. Till en början kan han dock vara i sin ”egna lilla värld”, vilket gör att det kan ta en stund innan man lär känna honom ordentligt. När Sam väl öppnat upp sig är han dock en väldigt trevlig och snäll kille, som tycker om att varva långa promenader med mys i soffan. Känner du att du kan erbjuda Sam ett aktivt och fint liv? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på denna fina kille.

Kontaktperson:

elva@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.