Sonja


Ras: Blandras
Mankhöjd: Ca 45 cm
Ålder: 1 år och 9 månader
Vikt: Ca 25 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Tonåringar
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Närhetstörstande och aktiv
Placeringsort:
Om Sonja:

En tjej med hårt skal men mjuk på insidan, beskriver Sonja väldigt bra. Hon är en tjej som till en början kan vara lite på sin vakt, men ganska fort får man lära känna hennes mjuka och kärleksfulla personlighet. Sonja älskar att få utforska skog och mark, näsan går jämt ned i marken och långa promenader är en favoritsyssla. Hon har fått prova på blodspår och nosework här hos oss och hon har stor potential inom detta. Efter en dag med aktiviteter så kommer Sonja gärna spendera tid tätt intill i soffan.

Sonja har en del vakt i sig och kommer med glädje att vakta sitt hem, viket gör att hon skäller en del när hon hör främlingar utanför sitt boende. Hon är lätt att bryta men nya hemmet behöver kunskap och förståelse för detta. Hon har ett stort jaktintresse och kommer därför inte kunna bo med katt eller andra smådjur. Sonja önskar att få bo som ensamhund och utan småbarn då hon har lätt för att stressa upp sig. Vi vet att hon klarar av att bo med tonåringar som är lugna.

Vi söker:

Till vår charmiga tjej Sonja söker vi ett hem som har intresse av att vara aktiva i skogen samt har ett intresse av någon form av spår eller sök. Hon kommer att behöva både fysisk och mental aktivering för att vara tillfredsställd.
Sonja önskar att få bo med trädgård så hon kan få både vakta och busa av sig. Ett hem som ser Sonja som en självklar familjemedlem och som kommer vara villiga till att dela på både soffan och sängen om kvällar och nätter.

Sonja söker ett hem där hon kan få lugn och ro, samt få landa och blomma ut. Vilket gör att vi söker ett hem utan småbarn och andra djur.

Är du Sonjas nya livskamrat?

Kontaktperson:

lotten@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.