Fonzy


Ras: Cane corso (utan stamtavla)
Mankhöjd: Ca 65-70 cm
Ålder: 2 år
Vikt: Ca 47 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Äldre än 15 år
Kan bo med hund:Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Glad och nyfiken
Placeringsort:Stockholm
Om Fonzy:

Här har vi Fonzy! En stilig och snäll kille på snart 2 år som nu söker sitt nya hem. Fonzy är en glad och nyfiken hund men han kan också bli lite osäker i nya situationer. Eftersom han är en hund av vakthundstyp behöver han ett hem med kunskap och erfarenhet av detta. Fonzy älskar att få följa med ut i skogen och går gärna långa promenader. Han är kontaktsökande, busig och påhittig. Ibland när känslorna blir lite för stora kan han gå upp i varv och hoppa på oss människor eller bita i våra kläder. Han kan också bli stark och göra utfall när han ser andra hundar men har under sin tid hos oss utvecklats mycket. Fonzys framtida hem kommer att behöva fortsätta träningen med hundmöten samt stötta och bygga upp hans självförtroende.

Fonzy tycker mycket om att kela och mysa, han är social och tillgiven med människor som han känner och vill gärna ligga i soffan och ta det lugnt under regniga dagar.

Vi söker:

Till underbara Fonzy söker vi ett hem som har tidigare erfarenhet av större hundar av vakthundstyp. Eftersom Fonzy inte har haft en rättvis start i livet och är i behov av träning ser vi helst att du har erfarenhet av just Cane corso sedan tidigare, för att lättare kunna agera och stötta honom i olika situationer. Eftersom Fonzy är en mycket stor och stark hund som i dagsläget kan kasta sig fram i kopplet behöver han en ägare som är tillräckligt stark för att hålla honom. När Fonzy blir frustrerad kan han även börja kampa i kopplet och dina kläder. Vi söker därför någon som har tid, ork och rätt inställning för att hantera, träna och utveckla honom. Du som har kunskap och rätt förutsättningar att forma och vägleda Fonzy kommer få en underbar, tillgiven och gullig kompis att dela livet med!

Vi vill helst att Fonzy ska bo på landet, gärna i ett hus eller på en gård med väl inhägnad tomt där han kan få utlopp för sina gårdsvaktande egenskaper. Fonzy trivs som bäst i naturen och vill gärna komma bort från Stockholms täta bebyggelse.

Fonzy har en fantastisk nos och med den skulle han vilja prova på blodspår eller nosework. Med tanke på att han är också kontaktsökande och i behov av olika tankenötter så skulle han också må bra av att öva på lydnad eller rallylydnad!

Nu hoppas vi att underbara Fonzy ska hitta ett kärleksfullt och aktivt hem, som ger honom all den tid och engagemang han behöver och förtjänar. Känner du att du kan ge honom det? Skicka i sådana fall in en intresseanmälan på fina Fonzy.

 

Kontaktperson:

engla@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.