Viktoria


Ras: Dobermann (med stamtavla)
Mankhöjd:
Ålder: 5 år
Vikt: 37 kg
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Vet ej
Kan bo med hund:Eventuellt stabil hund i liknande storlek
Kan bo med katt:Vet ej
Personlighet:Busig och försiktig
Placeringsort:Stockholm
Om Viktoria:

Rara Vickan söker nu ett hem att få blomma ut i!

När Viktoria kom till oss så var hon väldigt rädd och försiktig. Det är hon förvisso fortfarande, men hon har vuxit så otroligt mycket – och fortsätter att göra för var dag som går. När hon har blivit trygg med sin människa så är hon så där härligt knasig som en dobbis ju är, busig och framåt.

Viktoria har visat sig ha ett väldigt fint hundspråk med sina boxgrannar, så hon skulle nog kunna bo med en trygg och stabil hane. Men vi tror ändå att hon skulle föredra att bo som ensamhund så hon kan få all uppmärksamhet. Hon har bott ihop med en annan hund innan hon kom till oss.

På stallet har Vickan visat sig vara en stjärna på nosework och hon har även prövat på specialsök- även där var hon en stjärna.

Viktoria är reaktiv mot andra hundar under promenad och inte så världsvan. Hon kommer behöva att jobba med både koppelträning, miljöträning och hundmöten – på ett positivt och belöningsbaserat vis där hon blir lyft och höjd till skyarna när hon gör ”rätt” och vågar.

Vi söker:

Vickan söker ett hundvant hem, fördelaktigt om du har erfarenhet av just Dobermann eller annan bruksras. Vi ser att du gärna bor i ett lugnt bostadsområde. Vi ser också att du har ett stort träningsintresse, tålamod och förståelse för att det kommer att ta tid för Viktoria att blomma ut till sin fulla potential.

Viktoria har ett lindrigt blåsljud på hjärtat, vid hjärtultraljud hos specialistveterinär såg dock hjärtat fullt normalt ut utan avvikelser och i nuläget finns inga tecken på DCM. Det rekommenderas ändå att veterinär lyssnar på hennes hjärta vid årlig vaccination.

Kontaktperson:

engla@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.