Bagheera 


Ras: Blandras
Mankhöjd: Ca 60 cm
Ålder: 2 år och 7 månader
Vikt: Ca 37 kg
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Kan bo med barn:Över 15 år
Kan bo med hund:Nej
Kan bo med katt:Nej
Personlighet:Aktiv och gullig
Placeringsort:Stockholm
Om Bagheera :

Charmtrollet Bagheera! Förutom att få komma ut och bara få hitta på nya saker så skulle Bagheera verkligen tycka om att få spåra, upptäcka nya miljöer och älska att få massage och bli kliad. Bagheera har en stor arbetsvilja inom sig, då han kommer att behöva få jobba mycket med det fysiska och psykiska för att må så bra som möjligt.

Vi söker:

Till gulliga Bagheera söker vi någon med stor erfarenhet av liknande ras och storlek, med tanke på att Bagheera är stark under promenaderna och kan bli ännu starkare när han får upp ett spår, eller vill hälsa på en annan hund.

Bagheera kommer att behöva ett hem med rutiner och ramar, man behöver vara tydlig med honom på rätt sätt och träna mycket med honom. Han har mycket motor i sig som hans framtida hem kommer att behöva se till så han får ordentligt med motion och stimulans. Här på stallet kan det hända att han går upp i varv och kan kampa i kopplet till en början, men sen kan han lätt släppa det väl ute på promenaden.

Bagheera kan tycka om dom flesta tikar, han kan till och med bli väldigt kär i dom och kan då vilja dra sig mot dom. Han kan då bli väldigt stark och därför behöver han en familj med en stark och trygg hand som vägleder och tränar honom i hundmöten på ett positivt sätt.

Bagheera är också en väldigt kärleksfull och mysig kille som älskar att få massage och bli kliad över hela kroppen. När man sitter bredvid honom och slutar massera honom så visar han tydligt med tassen att man inte får sluta.

Eftersom Bagheera har ett intresse för vilda djur och skulle vilja jaga dom så skulle han verkligen uppskatta att få utlopp för sitt viltintresse genom spårövningar. Det som vi har märkt av här är att han har en väldigt bra nos och att han skulle verkligen behöva få utlopp av typ sådana övningar. Därför vill vi gärna att han ska få komma till ett hem som börjar att spåra med honom, då det hjälper honom att fokusera på en uppgift och varva ner. Förutom viltspår kan han även tänka sig att testa på andra aktiviteter tillsammans med sitt nya hem, som t.ex. fler lydnadsövningar eller tricks. Bagheera skulle helst vilja bo mer lantligt och få hänga mycket i skogen om dagarna. Han drömmer om att få leva ett härligt liv tillsammans med aktiva, arbetsvilliga och kärleksfulla ägare. Känner du att du kan ge gulliga Bagheera detta?

 

Jourhemmet berättar: 

Vi inledde med en bilfärd hem & Bagheera hoppade glatt in i bilen för egen maskin. Han var nästan helt lugn & tyst när vi körde. När vi kommer hem brukar vi låta den nya hunden gå på upptäcktsfärd på egen hand i lägenheten medan vi packar upp ryggsäcken. Bagheera gjorde sig snabbt hemmastadd & är både väldigt kontaktsökande & lite självständig på samma gång. Han vill absolut veta var vi är & ligger gärna & vilar alldeles intill & kan också ligga i ens knä i TV-soffan i flera timmar i sträck. Emellanåt smyger han dock iväg & vilar för sig själv i arbetsrummet eller sovrummet. Skulle vi dock börja röra oss runt i lägenheten så vaknar han ur sin slummer för att ta reda på vad vi gör Därför är nog ensamhetsträning något som man kommer behöva lägga lite tid på, då han har ett stort behov av att vara nära och veta vart ”alla” i hemmet befinner sig. 

Utomhus är det full fart. Jag gillar bäst att gå promenader med koppel & halsband, men jag fick falla till föga & börja använda sele & fästa kopplet fram på bröstet eftersom annars blir Bagheera lite väl stark om han ser rådjur eller en annan spännande hund. Vi bor i ett hundrikt område & vi träffar på många hundar på våra promenader både stora & små. Vissa hundar struntar han i, andra är han glatt nyfiken på & vissa tycks han inte gilla alls. Dock kan han passera en hund utan att ta notis på en promenad & nästa promenad blir han plötsligt väldigt sur på samma hund. Rent generellt har vi tagit avstånd till andra hundar & oftast går det riktigt bra, det är ju mer om man blir överraskad som han kan jaga upp sig. 

Bagheera älskar att nosa på allt under promenad & ibland går det långsamt framåt & ibland vill han växla upp till full karriär. Viltspår är spännande & han går nästan upp i extas när han får se harar, rådjur eller räv, men annars är han lätt att gå med & vi har gått många & långa promenader här i skogen både före & efter Nyår. Smällar (fyrverkerier, smällare etc.) bryr han sig inte alls om & de flesta människor passerar han utan besvär: vuxna, barn, folk som promenerar, åker skidor & pulka, cyklar, springer eller rider. 

De gånger han har reagerat på människor har det varit med nyfikenhet & en viftande svans. Lite, lite vaktinstinkt har vi märkt av här hemma när centrifugen på tvättmaskinen sätter igång eftersom det låter som att någon knackar på dörren. Vi vet dock inte hur han reagerar om någon ringer på dörren eller om vi skulle släppa in någon i lägenheten, för det har vi inte provat.

Första dagen var Bagheera lite orolig här hemma & hade svårt att koppla av, men redan efter någon dag så började han slappna av & vila ordentligt. Han sover hela nätterna mellan oss i sängen & han går bara upp när han märker att det är dags för morgonpromenaden. Han är en glad, rolig, energisk, nyfiken & kramsjuk vovve med glimten i ögat & stor potential för det för-alltid-hem som söker en hund som vill ha gott om motion men även jobba lite med någon rolig träningsform. Han skulle nog inte nöja sig med att bara ligga på sofflocket & gå koppelpromenader runt kvarteret. Annars är han lätt att hantera & man kan ta av & på täcket, torka tassar & annat utan några problem alls.

Kontaktperson:

engla@hundstallet.se

Stöd oss

Hundstallet är helt beroende av stöd från allmänheten. Alla gåvor till hundarna på Hundstallet gör skillnad - stora som små!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev samtycker du till att vi använder information om dig enligt vår integritetspolicy.